Het slachtoffer zou door een 38-jarige mede-asielzoeker zijn aangevallen na een oplopende ruzie in de nacht van zaterdag op zondag. De man is dood teruggevonden in zijn kamer in een container die voor migranten is geplaatst.

In een toekomstig opvangcentrum voor vluchtelingen in Bautzen in de deelstaat Saksen is in dezelfde nacht brand uitgebroken, aldus de politie. Sommige - soms aangeschoten - kijklustigen reageerden op het gebeuren met "schampere opmerkingen of onverholen vreugde". Sommige omstaanders hinderden de brandweer bij haar werk.

De politie gaat voorlopig van brandstichting uit, al gaat het onderzoek "alle kanten" uit. Een verdachte is er nog niet.

Er is niemand gewond geraakt. Het gebouw deed tot nu toe dienst als hotel.

Het slachtoffer zou door een 38-jarige mede-asielzoeker zijn aangevallen na een oplopende ruzie in de nacht van zaterdag op zondag. De man is dood teruggevonden in zijn kamer in een container die voor migranten is geplaatst. In een toekomstig opvangcentrum voor vluchtelingen in Bautzen in de deelstaat Saksen is in dezelfde nacht brand uitgebroken, aldus de politie. Sommige - soms aangeschoten - kijklustigen reageerden op het gebeuren met "schampere opmerkingen of onverholen vreugde". Sommige omstaanders hinderden de brandweer bij haar werk. De politie gaat voorlopig van brandstichting uit, al gaat het onderzoek "alle kanten" uit. Een verdachte is er nog niet. Er is niemand gewond geraakt. Het gebouw deed tot nu toe dienst als hotel.