Artsen Zonder Grenzen (AZG) vraagt dat de Congolese overheid en haar partners eindelijk een beslissing nemen over het lanceren van vaccinatiecampagnes tegen mazelen in de Evenaarsprovincie en de provincie Orientale in het Midden-Afrikaanse Congo.

Dat heeft de hulporganisatie dinsdag in een mededeling beklemtoond.

Tot nu toe zijn er 106.000 zieken gemeld. 1.100 mensen zijn al gestorven, voornamelijk kinderen. De epidemie is opgedoken in de provincies Katanga, Oost- en West-Kasaï, Maniema en Zuid-Kivu. Door het gebrek aan extra vaccinatiecampagnes kon de ziekte zich zo sterk verspreiden.

De officiële afkondiging van de epidemie in april heeft de dringende noodvaccinatie van kinderen jonger dan vijf en opvolgingscampagnes in juli kunnen bespoedigen. In totaal kregen elf miljoen kinderen een inenting. Drie miljoen kinderen jongen dan 15 werden met de steun van Artsen Zonder Grenzen gevaccineerd.

Maar die inspanningen hebben niet verhinderd dat de epidemie de Evenaarsprovincie en Orientale heeft bereikt, zegt AZG. In die provincies ligt de vaccinatiegraad erg laag. (Belga/SD)

Artsen Zonder Grenzen (AZG) vraagt dat de Congolese overheid en haar partners eindelijk een beslissing nemen over het lanceren van vaccinatiecampagnes tegen mazelen in de Evenaarsprovincie en de provincie Orientale in het Midden-Afrikaanse Congo. Dat heeft de hulporganisatie dinsdag in een mededeling beklemtoond.Tot nu toe zijn er 106.000 zieken gemeld. 1.100 mensen zijn al gestorven, voornamelijk kinderen. De epidemie is opgedoken in de provincies Katanga, Oost- en West-Kasaï, Maniema en Zuid-Kivu. Door het gebrek aan extra vaccinatiecampagnes kon de ziekte zich zo sterk verspreiden.De officiële afkondiging van de epidemie in april heeft de dringende noodvaccinatie van kinderen jonger dan vijf en opvolgingscampagnes in juli kunnen bespoedigen. In totaal kregen elf miljoen kinderen een inenting. Drie miljoen kinderen jongen dan 15 werden met de steun van Artsen Zonder Grenzen gevaccineerd. Maar die inspanningen hebben niet verhinderd dat de epidemie de Evenaarsprovincie en Orientale heeft bereikt, zegt AZG. In die provincies ligt de vaccinatiegraad erg laag. (Belga/SD)