Een week geleden nog verklaarde de Argentijnse regering dat Groot-Brittannië "opnieuw provoceerde" door militaire oefeningen uit te voeren op de eilandengroep, die officieel de Falklandeilanden heet.

Volgens de wet, die unaniem goedgekeurd werd, moet de boodschap geafficheerd worden in bussen, treinen, metro's en vliegtuigen. Ook moet ze goed zichtbaar zijn in luchthaventerminals.

Argentinië wil er op die manier aan herinneren dat het nog steeds de soevereiniteit eist over de eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan die sinds 1833 onder Britse controle staat.

"We zijn er zeker van dat deze communicatie het gevoel bij onze burgers zal versterken dat de 'Islas Malvinas' van ons zijn", zei senatrice Teresita Luna, die het initiatief nam voor het wetsvoorstel. "Tegenover buitenlandse toeristen verstevigen we onze claim op soevereiniteit."

In 1982 vochten Argentinië en Groot-Brittannië de Falklandoorlog uit. Daarbij vielen 900 doden.

(Belga/RR)

Een week geleden nog verklaarde de Argentijnse regering dat Groot-Brittannië "opnieuw provoceerde" door militaire oefeningen uit te voeren op de eilandengroep, die officieel de Falklandeilanden heet. Volgens de wet, die unaniem goedgekeurd werd, moet de boodschap geafficheerd worden in bussen, treinen, metro's en vliegtuigen. Ook moet ze goed zichtbaar zijn in luchthaventerminals. Argentinië wil er op die manier aan herinneren dat het nog steeds de soevereiniteit eist over de eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan die sinds 1833 onder Britse controle staat. "We zijn er zeker van dat deze communicatie het gevoel bij onze burgers zal versterken dat de 'Islas Malvinas' van ons zijn", zei senatrice Teresita Luna, die het initiatief nam voor het wetsvoorstel. "Tegenover buitenlandse toeristen verstevigen we onze claim op soevereiniteit." In 1982 vochten Argentinië en Groot-Brittannië de Falklandoorlog uit. Daarbij vielen 900 doden. (Belga/RR)