Archeologen ontdekken 3.000 jaar oude inscriptie bijbelse naam

Israël © Twitter

Archeologen hebben in Israël een 3.000 jaar oude inscriptie ontdekt van een naam die in de Bijbel vermeld wordt. De naamgenoot is in het heilig boek een zoon van koning Saul.

In Israël hebben archeologen een zeldzame 3.000 jaar oude inscriptie ontdekt op een grote keramieken kan. Niet zomaar een inscriptie, meldt Associated Press, het gaat namelijk om een naam die in de Bijbel voorkomt.

Eshbaal Ben Beda’s naamgenoot in het heilig boek is een zoon van koning Saul. Maar archeologen Yosef Garfinkel en Saar Ganor geloven dat de kan tot een andere Eshbaal behoorde: waarschijnlijk de eigenaar van landbouwgrond.

Het zou de eerste keer zijn dat de naam in de vorm van een antieke inscriptie ontdekt werd. Het is een van slechts vier ontdekte inscripties uit het bijbelse koninkrijk van Juda in de tiende eeuw v.C. toen koning David zou hebben geregeerd. Zo bericht het persagentschap.

Archeologen puzzelden de inscriptie weer tot een geheel aan de hand van scherven die in 2012 in de Vallei van Elah in Israël gevonden werden. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content