Angela Merkel ijvert voor gelijke rechten voor homokoppels, zoals belastingen, en vindt dat discriminatie moet worden uitgeroeid. Maar in een interview op YouTube geeft de Duitse bondskanselier ook haar persoonlijke visie op het huwelijk.

Merkel, zelf twee keer getrouwd, zegt dat we van ver komen want 25 jaar geleden durfden heel wat mensen nog niet uit de kast te komen, maar tegelijkertijd vindt ze dat het huwelijk exclusief moet worden voorbehouden voor een man en een vrouw. 'Voor mij persoonlijk betekent het huwelijk een man en een vrouw die samenleven. Dat is hoe ik het bekijk, maar ik steun ook andere vormen van samenleven.'

De Duitse leider wil discriminatie uit de wereld helpen en promoot gelijkheid, maar 'op een bepaald punt maak ik wel een verschil', zo zegt ze. In mei sloot Merkel de invoering van het homohuwelijk in Duitsland nog uit na het referendum over de zaak in Ierland. (TE)

Angela Merkel ijvert voor gelijke rechten voor homokoppels, zoals belastingen, en vindt dat discriminatie moet worden uitgeroeid. Maar in een interview op YouTube geeft de Duitse bondskanselier ook haar persoonlijke visie op het huwelijk.Merkel, zelf twee keer getrouwd, zegt dat we van ver komen want 25 jaar geleden durfden heel wat mensen nog niet uit de kast te komen, maar tegelijkertijd vindt ze dat het huwelijk exclusief moet worden voorbehouden voor een man en een vrouw. 'Voor mij persoonlijk betekent het huwelijk een man en een vrouw die samenleven. Dat is hoe ik het bekijk, maar ik steun ook andere vormen van samenleven.'De Duitse leider wil discriminatie uit de wereld helpen en promoot gelijkheid, maar 'op een bepaald punt maak ik wel een verschil', zo zegt ze. In mei sloot Merkel de invoering van het homohuwelijk in Duitsland nog uit na het referendum over de zaak in Ierland. (TE)