Voormalig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan bleef, nadat hij in januari bekendmaakte dat hij ongeneeslijk ziek was, nog acht maanden aan als burgemeester. Op 18 september schreef hij wederom in een brief aan alle Amsterdammers dat hij zijn taken had neergelegd en meldde hij zich ziek bij provinciegouverneur Johan Remkes.

Van der Laan was sinds 2010 burgemeester van Amsterdam. Het ambt beviel hem zo goed, dat hij vorig jaar tekende voor een tweede termijn. De burgemeester werd de afgelopen maanden overstelpt met steunbetuigingen uit de stad.

Voormalig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan bleef, nadat hij in januari bekendmaakte dat hij ongeneeslijk ziek was, nog acht maanden aan als burgemeester. Op 18 september schreef hij wederom in een brief aan alle Amsterdammers dat hij zijn taken had neergelegd en meldde hij zich ziek bij provinciegouverneur Johan Remkes. Van der Laan was sinds 2010 burgemeester van Amsterdam. Het ambt beviel hem zo goed, dat hij vorig jaar tekende voor een tweede termijn. De burgemeester werd de afgelopen maanden overstelpt met steunbetuigingen uit de stad.