De nieuwe militaire machthebbers in Egypte hebben zich niet aan hun woord gehouden. Sommige schendingen van de mensenrechten zijn erger dan die onder het oude regime van de afgezette president Hosni Mubarak. Dat klaagt Amnesty International aan in een rapport.

Zo schrijft de mensenrechtenorganisatie dat duizenden burgers voor militaire rechtbanken berecht werden en dat militairen vreedzaam protest neergeslagen hebben. Ook werd de spankracht van de noodwet uitgebreid, klinkt het.

'Traditie van repressie voortgezet'

De Opperste Raad van de Strijdkrachten zet zo de "traditie van repressie" voort. Demonstranten, journalisten, bloggers en stakers die tegen de militairen ingaan, worden onderdrukt zodat hun stem niet gehoord wordt.

Na negen maanden militair bestuur zijn het doel en de verzuchtingen van de Egyptische revolutie "vernietigd". "Het brutale en hardhandige antwoord op de protesten van de afgelopen dagen draagt alle kenmerken van de Mubarak-periode." (Belga/SD)

De nieuwe militaire machthebbers in Egypte hebben zich niet aan hun woord gehouden. Sommige schendingen van de mensenrechten zijn erger dan die onder het oude regime van de afgezette president Hosni Mubarak. Dat klaagt Amnesty International aan in een rapport.Zo schrijft de mensenrechtenorganisatie dat duizenden burgers voor militaire rechtbanken berecht werden en dat militairen vreedzaam protest neergeslagen hebben. Ook werd de spankracht van de noodwet uitgebreid, klinkt het.'Traditie van repressie voortgezet'De Opperste Raad van de Strijdkrachten zet zo de "traditie van repressie" voort. Demonstranten, journalisten, bloggers en stakers die tegen de militairen ingaan, worden onderdrukt zodat hun stem niet gehoord wordt.Na negen maanden militair bestuur zijn het doel en de verzuchtingen van de Egyptische revolutie "vernietigd". "Het brutale en hardhandige antwoord op de protesten van de afgelopen dagen draagt alle kenmerken van de Mubarak-periode." (Belga/SD)