De botsing tussen de de USS Hartford (duikboot SSN 768) en de USS New Orleans (amfibieboot LPD 18) deed zich vrijdagochtend omstreeks 01.00 uur plaatselijke tijd voor.

Vijftien bemanningsleden zijn licht gewond geraakt, maar konden opnieuw naar hun post. Op de New Orleans waren er geen gewonden.

De Hartford heeft een nucleaire krachtbron, maar die is niet geraakt. Wel is er een gat ontstaan in de brandstoftank van de New Orleans, waardoor er 90.000 liter dieselolie in zee is gekomen.

Over de oorzaak is nog niets bekend. Beide schepen voerden een normale veiligheidsopdracht uit in het gebied.

De Straat van Hormuz ('A' op het kaartje) bevindt zich tussen het Arabische schiereiland en Iran, en verbindt de Perzische Golf met de Golf van Oman. Het is een van de drukste commerciële scheepvaartroutes ter wereld.

De botsing tussen de de USS Hartford (duikboot SSN 768) en de USS New Orleans (amfibieboot LPD 18) deed zich vrijdagochtend omstreeks 01.00 uur plaatselijke tijd voor.Vijftien bemanningsleden zijn licht gewond geraakt, maar konden opnieuw naar hun post. Op de New Orleans waren er geen gewonden.De Hartford heeft een nucleaire krachtbron, maar die is niet geraakt. Wel is er een gat ontstaan in de brandstoftank van de New Orleans, waardoor er 90.000 liter dieselolie in zee is gekomen.Over de oorzaak is nog niets bekend. Beide schepen voerden een normale veiligheidsopdracht uit in het gebied.De Straat van Hormuz ('A' op het kaartje) bevindt zich tussen het Arabische schiereiland en Iran, en verbindt de Perzische Golf met de Golf van Oman. Het is een van de drukste commerciële scheepvaartroutes ter wereld.