De overheid heeft naar eigen zeggen meer tijd nodig om de identiteit van de kinderen te bevestigen.

De rechtbank in San Diego besliste op 26 juni dat de gescheiden migrantenfamilies snel weer herenigd moesten worden. Voor kinderen jonger dan vijf jaar moest de hereniging binnen de vijftien dagen gebeuren, oudere kinderen moesten binnen de dertig dagen weer bij hun ouders zijn.

De regering vraagt nu uitstel. Hoewel er 'hard wordt gewerkt' lopen de DNA-controles soms niet snel genoeg om de termijnen te halen en in sommige gevallen zijn die op zich niet voldoende om ouderschap aan te tonen.

In totaal werden meer dan 2.300 minderjarigen weggehaald uit hun gezin, onder wie een honderdtal jonger dan vijf jaar. Ruim vijfhonderd kinderen werden alweer herenigd met hun ouders.

De overheid heeft naar eigen zeggen meer tijd nodig om de identiteit van de kinderen te bevestigen. De rechtbank in San Diego besliste op 26 juni dat de gescheiden migrantenfamilies snel weer herenigd moesten worden. Voor kinderen jonger dan vijf jaar moest de hereniging binnen de vijftien dagen gebeuren, oudere kinderen moesten binnen de dertig dagen weer bij hun ouders zijn.De regering vraagt nu uitstel. Hoewel er 'hard wordt gewerkt' lopen de DNA-controles soms niet snel genoeg om de termijnen te halen en in sommige gevallen zijn die op zich niet voldoende om ouderschap aan te tonen. In totaal werden meer dan 2.300 minderjarigen weggehaald uit hun gezin, onder wie een honderdtal jonger dan vijf jaar. Ruim vijfhonderd kinderen werden alweer herenigd met hun ouders.