De Amerikaanse regering daagt de Britse petroleumgroep BP en acht andere bedrijven voor de rechter. Washington wil dat ze opdraaien voor alle schoonmaakkosten en economische schade van de olieramp in de Golf van Mexico. De klacht werd ingediend bij de federale rechtbank van New Orleans, waar duizenden privépersonen en kleine bedrijven al een klacht indienden tegen BP.

De overheid klaagt de negen bedrijven aan op basis van de wet rond petroleumvervuilingen (Oil Pollution Act) en de wet rond zuiver water (Clean Water Act).

Het boorplatform Deep Horizon ontplofte op 20 april en zonk. Bij de ramp kwamen 11 mensen om het leven en liepen uiteindelijk miljoenen liters olie in zee. Het werd de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis.

De Amerikaanse regering daagt de Britse petroleumgroep BP en acht andere bedrijven voor de rechter. Washington wil dat ze opdraaien voor alle schoonmaakkosten en economische schade van de olieramp in de Golf van Mexico. De klacht werd ingediend bij de federale rechtbank van New Orleans, waar duizenden privépersonen en kleine bedrijven al een klacht indienden tegen BP. De overheid klaagt de negen bedrijven aan op basis van de wet rond petroleumvervuilingen (Oil Pollution Act) en de wet rond zuiver water (Clean Water Act). Het boorplatform Deep Horizon ontplofte op 20 april en zonk. Bij de ramp kwamen 11 mensen om het leven en liepen uiteindelijk miljoenen liters olie in zee. Het werd de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis.