Het staatshoofd kreeg tijdens de vergadering van 20 juli op slides te zien hoe Washington sinds de piek aan het eind van de jaren zestig zijn nucleair arsenaal gestaag heeft verminderd. Trump zei een groter aantal atoomwapens te willen zien en niet de bodempositie aan het eind van de dalende curve. Het komt neer op een vertienvoudiging van het arsenaal.

Het luidt dat adviseurs van Trump, zoals de gezamenlijke generale staf en minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson, 'verrast waren'. Nog volgens NBC rezen er tijdens de vergadering vragen omtrent de kennis van de president omtrent de nucleaire slagkracht.

Het staatshoofd kreeg tijdens de vergadering van 20 juli op slides te zien hoe Washington sinds de piek aan het eind van de jaren zestig zijn nucleair arsenaal gestaag heeft verminderd. Trump zei een groter aantal atoomwapens te willen zien en niet de bodempositie aan het eind van de dalende curve. Het komt neer op een vertienvoudiging van het arsenaal. Het luidt dat adviseurs van Trump, zoals de gezamenlijke generale staf en minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson, 'verrast waren'. Nog volgens NBC rezen er tijdens de vergadering vragen omtrent de kennis van de president omtrent de nucleaire slagkracht.