Het Huis van Afgevaardigden keurde de begroting goed met 309 stemmen voor en 118 stemmen tegen. Opvallend was dat de meeste tegenstand uit de Republikeinse partij zelf kwam.

Naar verwachting zal ook de Senaat de begroting eind deze week goedkeuren. Daarin wordt een budget van 1,2 biljoen dollar voorzien. Het defensiebudget wordt met 25 miljard dollar opgetrokken, het budget voor de veiligheid aan de grenzen met 1,5 miljard.

Geld voor de bouw van de muur aan de Mexicaans-Amerikaanse grens krijgt president Donald Trump echter niet. Het Witte Huis liet die eis vorige week vallen, uit vrees dat de begroting anders niet tijdig goedgekeurd zou raken.

De beide kamers van het Congres moesten vrijdag een wet voor de uitgaven op korte termijn goedkeuren, om de regering tot vijf mei van middelen te voorzien. Door de wet kon een zogenaamde "shutdown" vermeden worden, een situatie waarbij de overheid de meeste diensten moet stilleggen bij gebrek aan financiering.

Het Huis van Afgevaardigden keurde de begroting goed met 309 stemmen voor en 118 stemmen tegen. Opvallend was dat de meeste tegenstand uit de Republikeinse partij zelf kwam. Naar verwachting zal ook de Senaat de begroting eind deze week goedkeuren. Daarin wordt een budget van 1,2 biljoen dollar voorzien. Het defensiebudget wordt met 25 miljard dollar opgetrokken, het budget voor de veiligheid aan de grenzen met 1,5 miljard. Geld voor de bouw van de muur aan de Mexicaans-Amerikaanse grens krijgt president Donald Trump echter niet. Het Witte Huis liet die eis vorige week vallen, uit vrees dat de begroting anders niet tijdig goedgekeurd zou raken. De beide kamers van het Congres moesten vrijdag een wet voor de uitgaven op korte termijn goedkeuren, om de regering tot vijf mei van middelen te voorzien. Door de wet kon een zogenaamde "shutdown" vermeden worden, een situatie waarbij de overheid de meeste diensten moet stilleggen bij gebrek aan financiering.