Hij vervangt zijn landgenoot Philip Breedlove, zo meldt de NAVO.

Generaal Curtis Scaparrotti is momenteel commandant van de VN-troepen en van de Amerikaanse troepen in Zuid-Korea. 'Generaal Scaparrotti neemt zijn functie op eens de lidstaten de benoeming hebben bevestigd', luidt het in de mededeling. De plechtige machtsoverdracht zal in de lente plaatsvinden in het militaire hoofdkwartier van de NAVO (Shape) in Casteau bij Bergen.

De post van militaire topman van de NAVO gaat traditioneel naar een Amerikaanse officier, terwijl functie van secretaris-generaal voor een Europeaan is. (Belga)

Hij vervangt zijn landgenoot Philip Breedlove, zo meldt de NAVO.Generaal Curtis Scaparrotti is momenteel commandant van de VN-troepen en van de Amerikaanse troepen in Zuid-Korea. 'Generaal Scaparrotti neemt zijn functie op eens de lidstaten de benoeming hebben bevestigd', luidt het in de mededeling. De plechtige machtsoverdracht zal in de lente plaatsvinden in het militaire hoofdkwartier van de NAVO (Shape) in Casteau bij Bergen. De post van militaire topman van de NAVO gaat traditioneel naar een Amerikaanse officier, terwijl functie van secretaris-generaal voor een Europeaan is. (Belga)