Amal al Sadah was 18 jaar toen ze trouwde met Osama bin Laden. Ze werd zijn vijfde vrouw. Ze was een rustige, beleefde en zelfbewuste tiener van een welgestelde familie in Jemen, vertelt een familielid aan CNN.

Vroom
Het meisje had geen extreme ideeën en ook haar familie had voor het huwelijk geen banden met Al Qaida. De familie is conservatief maar leidt een relatief modern leven. Amal al Sadah wordt aan bin Laden uitgehuwelijkt als een "gelovig en vroom meisje".

Paspoort
De autoriteiten in Jemen geven haar in 2001 een internationaal paspoort waarmee ze naar Afghanistan kan reizen om te trouwen met Osama bin Laden. Pas na het huwelijk wordt haar familie in Jemen voortdurend ondervraagd door de autoriteiten.

Onderduikadres
Daarna wordt haar naam nauwelijks nog genoemd door haar familie. In Jemen weten ze maar al te goed dat de vijfde bruid van Osama bin Laden een geheim leven moet leiden op een onderduikadres.

Dochter
In de weken na 9/11 schenkt Amal al Sadah het leven aan haar eerste dochter, Safiyah. Osama bin Laden hoopt dat het meisje zal opgroeien tot een jihad krijger die vijanden van de islam om het leven brengt. Het is dit meisje dat volgens Amerikaanse bronnen ziet hoe haar vader wordt doodgeschoten bij de inval in zijn villa in Abbotabad.

Gevangene
Amal al Sadah en Osama bin Laden krijgen nog meer kinderen. De voorbije vijf jaar leefde de vrouw het leven van een gevangene, binnen de muren van de villa van bin Laden. Net als haar echtgenoot kwam ze in al die jaren nooit buiten.

Vandaag is ze 29. Bij de inval van de Amerikaanse special forces in de villa van bin Laden, kreeg ze een kogel in een been. Ze word met de rest van de familie gevangen gehouden door de Pakistaanse autoriteiten.(EE)

Amal al Sadah was 18 jaar toen ze trouwde met Osama bin Laden. Ze werd zijn vijfde vrouw. Ze was een rustige, beleefde en zelfbewuste tiener van een welgestelde familie in Jemen, vertelt een familielid aan CNN.Vroom Het meisje had geen extreme ideeën en ook haar familie had voor het huwelijk geen banden met Al Qaida. De familie is conservatief maar leidt een relatief modern leven. Amal al Sadah wordt aan bin Laden uitgehuwelijkt als een "gelovig en vroom meisje".Paspoort De autoriteiten in Jemen geven haar in 2001 een internationaal paspoort waarmee ze naar Afghanistan kan reizen om te trouwen met Osama bin Laden. Pas na het huwelijk wordt haar familie in Jemen voortdurend ondervraagd door de autoriteiten.Onderduikadres Daarna wordt haar naam nauwelijks nog genoemd door haar familie. In Jemen weten ze maar al te goed dat de vijfde bruid van Osama bin Laden een geheim leven moet leiden op een onderduikadres. Dochter In de weken na 9/11 schenkt Amal al Sadah het leven aan haar eerste dochter, Safiyah. Osama bin Laden hoopt dat het meisje zal opgroeien tot een jihad krijger die vijanden van de islam om het leven brengt. Het is dit meisje dat volgens Amerikaanse bronnen ziet hoe haar vader wordt doodgeschoten bij de inval in zijn villa in Abbotabad. Gevangene Amal al Sadah en Osama bin Laden krijgen nog meer kinderen. De voorbije vijf jaar leefde de vrouw het leven van een gevangene, binnen de muren van de villa van bin Laden. Net als haar echtgenoot kwam ze in al die jaren nooit buiten. Vandaag is ze 29. Bij de inval van de Amerikaanse special forces in de villa van bin Laden, kreeg ze een kogel in een been. Ze word met de rest van de familie gevangen gehouden door de Pakistaanse autoriteiten.(EE)