Hackers die banden hebben met Rusland proberen in te breken in computernetwerken van overheden in de Verenigde Staten. Ze zijn daar minstens twee keer in geslaagd, zeggen de FBI en het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

Met nieuwe regels over wanneer de microfoons aan en uit zouden staan, werd het laatste debat tussen Donald Trump en Joe Biden, dat donderdag plaatsvond, een stuk beter te volgen. Toch bleven de verwijten heen en weer geslingerd worden.

De Democraat Bernie Sanders wil graag minister worden als zijn partijgenoot Joe Biden komende maand de presidentsverkiezingen wint. Dat bericht nieuwssite Politico. Volgens ingewijden is de voor Amerikaanse begrippen zeer linkse senator uit Vermont vooral geïnteresseerd in de post van minister van Arbeid.

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn uitdager Joe Biden nemen het in plaats van in een tweede tv-debat tegen elkaar op in concurrerende vragenuren. De tv-zender NBC kondigde voor donderdagavond 20 uur plaatselijke tijd een samenkomst van Trump met kiezers in Miami aan. Exact voor hetzelfde tijdstip werd vorige week al een gelijkaardig optreden van Biden in Philadelphia aangekondigd, dat door ABC zal worden uitgezonden.

Twitter heeft een aantal accounts geblokkeerd dat zou toebehoren aan Afro-Amerikaanse volgelingen van president Donald Trump en diens campagneteam. De gebruikers achter de accounts zouden de regels over spam en manipulatie aan hun laars hebben gelapt.

Wordt het Trump of Biden? In de wirwar van voorspellingen en prognoses rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen probeert de Belgische politologe Ruth Dassonneville orde te scheppen. 'We mogen er niet van uitgaan dat democratie iets is wat zomaar overleeft.'