Volgens een rapport van People's Defender, een publieke instantie voor de bescherming van de mensenrechten, stierven 16 burgers en een politieagent tijdens de demonstraties die op 28 april begonnen. Het ministerie van Defensie meldde 846 gewonden, onder wie 306 burgers.

De voorbije dagen werd in Colombia massaal geprotesteerd tegen een omstreden belastinghervorming van de Colombiaanse regering. De betogers vreesden dat de belastinghervorming vooral de armeren en de middenklasse zou treffen. De regering heeft die hervorming intussen opnieuw ingetrokken. (Belga)

Volgens een rapport van People's Defender, een publieke instantie voor de bescherming van de mensenrechten, stierven 16 burgers en een politieagent tijdens de demonstraties die op 28 april begonnen. Het ministerie van Defensie meldde 846 gewonden, onder wie 306 burgers. De voorbije dagen werd in Colombia massaal geprotesteerd tegen een omstreden belastinghervorming van de Colombiaanse regering. De betogers vreesden dat de belastinghervorming vooral de armeren en de middenklasse zou treffen. De regering heeft die hervorming intussen opnieuw ingetrokken. (Belga)