Alex maakte zondag minstens tien doden in Nicaragua, Guatemala en El Salvador, en veroorzaakte er overstromingen en aardverschuivingen.

De storm was zondagochtend aanzienlijk afgezwakt, maar won 's avonds opnieuw aan kracht.

Maandagochtend omstreeks 5 uur haalde Alex windsnelheden tot 75 kilometer per uur. De storm bevond zich toen ter hoogte van Campeche, op het Mexicaanse schiereiland Yucatán, en staat op het punt over de Golf van Mexico te razen.

Volgens het Amerikaans National Hurricane Center (NHC) kan Alex in de komende 48 uur uitgroeien tot orkaan.

De storm zal wellicht niet recht over het door olie vervuilde gebied trekken, maar zal vermoedelijk wel de opruiming van de olie bemoeilijken.

Grotere kaart weergeven

Alex maakte zondag minstens tien doden in Nicaragua, Guatemala en El Salvador, en veroorzaakte er overstromingen en aardverschuivingen. De storm was zondagochtend aanzienlijk afgezwakt, maar won 's avonds opnieuw aan kracht. Maandagochtend omstreeks 5 uur haalde Alex windsnelheden tot 75 kilometer per uur. De storm bevond zich toen ter hoogte van Campeche, op het Mexicaanse schiereiland Yucatán, en staat op het punt over de Golf van Mexico te razen. Volgens het Amerikaans National Hurricane Center (NHC) kan Alex in de komende 48 uur uitgroeien tot orkaan. De storm zal wellicht niet recht over het door olie vervuilde gebied trekken, maar zal vermoedelijk wel de opruiming van de olie bemoeilijken.Grotere kaart weergeven