President Uhuru Kenyatta kondigde in een televisietoespraak aan dat de gijzeling na vier dagen was afgelopen. Hij deelde mee dat 61 burgers, onder wie 18 buitenlanders, en 6 leden van de veiligheidsdiensten zijn omgekomen. Van de 175 gewonden liggen er nog 62 in het ziekenhuis. Hoeveel aanvallers bij het bloedbad betrokken waren, blijft onduidelijk. Volgens Kenyatta zijn 5 militanten gedood en 11 verdachten gearresteerd.

Meer doden

Het is zeer waarschijnlijk dat het dodental nog zal oplopen. Onder het puin wordt nog gezocht naar lichamen van slachtoffers. Drie verdiepingen van de Westgate Shopping Mall zijn ingestort en de autoriteiten vrezen dat er nog veel slachtoffers onder de brokstukken bedolven liggen.

Het Somalische radicaal-islamitische Al-Shabaab, dat de aanslag heeft opgeëist als vergelding voor de Keniaanse militaire operaties in Somalië, beweert zelf dat bij het gijzeldrama maar liefst 137 mensen zijn omgekomen. Op zijn Twitteraccount schrijft Al-Shabaab dat '137 mensen die werden gegijzeld door de moedjahedien, zijn gedood'.

Geen vrouwen

Al-Shabaab beschuldigt de Keniaanse ordediensten er van chemische gassen te hebben ingezet om de gijzeling te beëindigen. 'Om deze misdaden te verbergen, heeft de regering het gebouw doen instorten waardoor de bewijzen en alle gijzelaars onder het puin werden bedolven'.

Al-Shabaab ontkent verder dat onder zijn strijders in het winkelcentrum vrouwen waren. 'We hebben genoeg jonge mannen die enorm toegewijd zijn en we zetten geen 'sisters' in bij zulke militaire operaties,' luidt het.

President Uhuru Kenyatta kondigde in een televisietoespraak aan dat de gijzeling na vier dagen was afgelopen. Hij deelde mee dat 61 burgers, onder wie 18 buitenlanders, en 6 leden van de veiligheidsdiensten zijn omgekomen. Van de 175 gewonden liggen er nog 62 in het ziekenhuis. Hoeveel aanvallers bij het bloedbad betrokken waren, blijft onduidelijk. Volgens Kenyatta zijn 5 militanten gedood en 11 verdachten gearresteerd.Meer dodenHet is zeer waarschijnlijk dat het dodental nog zal oplopen. Onder het puin wordt nog gezocht naar lichamen van slachtoffers. Drie verdiepingen van de Westgate Shopping Mall zijn ingestort en de autoriteiten vrezen dat er nog veel slachtoffers onder de brokstukken bedolven liggen.Het Somalische radicaal-islamitische Al-Shabaab, dat de aanslag heeft opgeëist als vergelding voor de Keniaanse militaire operaties in Somalië, beweert zelf dat bij het gijzeldrama maar liefst 137 mensen zijn omgekomen. Op zijn Twitteraccount schrijft Al-Shabaab dat '137 mensen die werden gegijzeld door de moedjahedien, zijn gedood'.Geen vrouwenAl-Shabaab beschuldigt de Keniaanse ordediensten er van chemische gassen te hebben ingezet om de gijzeling te beëindigen. 'Om deze misdaden te verbergen, heeft de regering het gebouw doen instorten waardoor de bewijzen en alle gijzelaars onder het puin werden bedolven'. Al-Shabaab ontkent verder dat onder zijn strijders in het winkelcentrum vrouwen waren. 'We hebben genoeg jonge mannen die enorm toegewijd zijn en we zetten geen 'sisters' in bij zulke militaire operaties,' luidt het.