Al Qaida wou aanslag plegen die ‘geschiedenis zou veranderen’

De leider van de Jemenitische tak van Al Qaida zou aan Ayman al-Zawahiri gezegd hebben een aanslag te willen plegen die ‘de loop van de geschiedenis zal veranderen’.

De Jemenitische president Abd Rabbo Mansour Hadi zegt dat een belofte van de leider van de Jemenitische tak van Al Qaida aan Ayman al-Zawahiri, leider van het internationale netwerk, aan de oorsprong lag van de sluiting, begin augustus, van verschillende westerse ambassades.

De leider van de Jemenitische tak zou namelijk beloof hebben een aanslag te plegen die “de loop van de geschiedenis zal veranderen”.

Volgens een bron dicht bij de Jemenitische president verwees die naar een gesprek met zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama, begin augustus in het Witte Huis. De Amerikaanse inlichtingendienst zou een gesprek opgevangen hebben tussen de twee Al Qaida-leiders.

Vervolgens besloten de Verenigde Staten 19 ambassades in moslimlanden, waaronder Jemen, op 4 augustus te sluiten. Frankrijk, Groot-Brittannië en verschillende andere westerse landen volgden hun voorbeeld. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content