Bij een aanslag met een bomauto in de Jemenitische havenstad al-Hudaida zijn donderdag vele doden en gewonden gevallen, zo melden ooggetuigen. De aanslag was gericht op sjiitische Houthi-rebellen, die de afgelopen tijd grote delen van het noorden van het land veroverd hebben.

Het exacte aantal slachtoffers is nog onduidelijk. Volgens de Jemenitische nieuwszender al-Masdar heeft al-Qaida de aanslag opgeëist. Jemen is het armenhuis van de Arabische wereld. De Houthi-rebellen zijn afkomstig uit het bergachtige noorden van het land. Ze leveren geregeld slag met hun soennitische rivalen die door het leger gesteund worden. In het zuiden zijn separatisten aan het werk. (Belga/WB)

Bij een aanslag met een bomauto in de Jemenitische havenstad al-Hudaida zijn donderdag vele doden en gewonden gevallen, zo melden ooggetuigen. De aanslag was gericht op sjiitische Houthi-rebellen, die de afgelopen tijd grote delen van het noorden van het land veroverd hebben.Het exacte aantal slachtoffers is nog onduidelijk. Volgens de Jemenitische nieuwszender al-Masdar heeft al-Qaida de aanslag opgeëist. Jemen is het armenhuis van de Arabische wereld. De Houthi-rebellen zijn afkomstig uit het bergachtige noorden van het land. Ze leveren geregeld slag met hun soennitische rivalen die door het leger gesteund worden. In het zuiden zijn separatisten aan het werk. (Belga/WB)