De eerste kamikaze-aanval viseerde het konvooi van de veiligheidschef van de stad, generaal Chalal Chae, toen die zijn hoofdkwartier wilde binnenrijden. Daarbij raakten verschillende agenten gedood en gewond. De generaal zou ongedeerd zijn gebleven. Het is sinds 2015 - toen Aden heroverd werd op de Houthi-rebellen - trouwens al de vijfde moordpoging die hij overleeft.

Na de bomaanslag, werd er geschoten vanop de daken rond het gebouw. Het vuurgevecht met de politie duurde uren. Bij een tweede kamikaze-aanval kon een man het hoofdkwartier van de misdaadpolitie binnendringen, waarna hij zichzelf opblies. Er ontstond brand en een vuurgevecht, waarbij ook dossiers vernield raakten.

Bekijk ook de beeldreportage: Cholera-epidemie teistert Jemen in oorlog

De eerste kamikaze-aanval viseerde het konvooi van de veiligheidschef van de stad, generaal Chalal Chae, toen die zijn hoofdkwartier wilde binnenrijden. Daarbij raakten verschillende agenten gedood en gewond. De generaal zou ongedeerd zijn gebleven. Het is sinds 2015 - toen Aden heroverd werd op de Houthi-rebellen - trouwens al de vijfde moordpoging die hij overleeft.Na de bomaanslag, werd er geschoten vanop de daken rond het gebouw. Het vuurgevecht met de politie duurde uren. Bij een tweede kamikaze-aanval kon een man het hoofdkwartier van de misdaadpolitie binnendringen, waarna hij zichzelf opblies. Er ontstond brand en een vuurgevecht, waarbij ook dossiers vernield raakten.