Nasser al-Wahishi, de leider van al-Qaida op het Arabisch Schiereiland (Aqpa), heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd dat "het ergste" nog moet komen na de dood van terroristenleider Osama bin Laden.

Jihad

Al-Wahishi beloofde dat de jihad zal opgevoerd worden, in een boodschap die woensdag werd gepubliceerd door SITE, het Amerikaanse centrum dat islamitische websites in de gaten houdt. "Denk niet dat de zaak gedaan is. Wat nog komt, zal nog erger zijn, wat jullie wacht, zal nog intenser en schadelijker zijn", aldus de Jemeniet al-Wahishi.

Bompakketten

Aqpa ontstond in 2009 uit een fusie tussen de Jemenitische en de Saoedische tak van al-Qaida. De terreurorganisatie probeerde op 25 december 2009 in volle vlucht een vliegtuig te doen ontploffen dat onderweg was van Amsterdam naar Detroit. Ze eiste eind oktober 2010 ook de verzending naar de VS van bompakketten op. De pakketten zaten op vrachtvliegtuigen en werden onderschept in Dubai en Groot-Brittannië. (Belga/EE)

Nasser al-Wahishi, de leider van al-Qaida op het Arabisch Schiereiland (Aqpa), heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd dat "het ergste" nog moet komen na de dood van terroristenleider Osama bin Laden.Jihad Al-Wahishi beloofde dat de jihad zal opgevoerd worden, in een boodschap die woensdag werd gepubliceerd door SITE, het Amerikaanse centrum dat islamitische websites in de gaten houdt. "Denk niet dat de zaak gedaan is. Wat nog komt, zal nog erger zijn, wat jullie wacht, zal nog intenser en schadelijker zijn", aldus de Jemeniet al-Wahishi. Bompakketten Aqpa ontstond in 2009 uit een fusie tussen de Jemenitische en de Saoedische tak van al-Qaida. De terreurorganisatie probeerde op 25 december 2009 in volle vlucht een vliegtuig te doen ontploffen dat onderweg was van Amsterdam naar Detroit. Ze eiste eind oktober 2010 ook de verzending naar de VS van bompakketten op. De pakketten zaten op vrachtvliegtuigen en werden onderschept in Dubai en Groot-Brittannië. (Belga/EE)