Het terreurnetwerk Al-Qaeda heeft vrijdag de dood van zijn leider, Osama bin Laden, bevestigd. Het deed dat via een communiqué op het internet. Al-Qaeda dreigt met wraakoefeningen en meldt voorts dat het netwerk binnenkort een audioboodschap van bin Laden, gemaakt een week voor diens dood, zal uitzenden.

De organisatie laat weten dat bin Ladens dood "een vloek is die de Amerikanen in binnen- en buitenland zal achtervolgen." Tevens roept ze de moslims in Pakistan op om in opstand te komen.

"Amerika en zij die in Amerika wonen, zullen nooit veilig zijn tot onze mensen in Palestina veilig zijn", voegt Al-Qaeda er nog aan toe.

Bin Laden werd zondag door Navy Seals gedood in de Pakistaanse stad Abbottabad. Zijn lijk werd haast onmiddellijk in zee gedumpt. Foto's van het lijk weigert het Witte Huis te publiceren wegens "te
gruwelijk".

Het terreurnetwerk Al-Qaeda heeft vrijdag de dood van zijn leider, Osama bin Laden, bevestigd. Het deed dat via een communiqué op het internet. Al-Qaeda dreigt met wraakoefeningen en meldt voorts dat het netwerk binnenkort een audioboodschap van bin Laden, gemaakt een week voor diens dood, zal uitzenden. De organisatie laat weten dat bin Ladens dood "een vloek is die de Amerikanen in binnen- en buitenland zal achtervolgen." Tevens roept ze de moslims in Pakistan op om in opstand te komen. "Amerika en zij die in Amerika wonen, zullen nooit veilig zijn tot onze mensen in Palestina veilig zijn", voegt Al-Qaeda er nog aan toe. Bin Laden werd zondag door Navy Seals gedood in de Pakistaanse stad Abbottabad. Zijn lijk werd haast onmiddellijk in zee gedumpt. Foto's van het lijk weigert het Witte Huis te publiceren wegens "te gruwelijk".