In de Saudische hoofdstad Riyad is een terdoodveroordeelde man onthoofd met een sabel, zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld. De man was schuldig bevonden aan moord. In het koninkrijk vonden dit jaar al 72 executies plaats.

Het Saudische regime laat de laatste jaren steeds vaker de doodstraf uitvoeren. Het aantal executies steeg van 26 in 2010 tot een recordaantal van 153 in 2015. Dat er tot dusver ook dit jaar een gemiddelde van ongeveer één executie per dag wordt genoteerd, kan toegedicht worden aan de massale executies kort na Nieuwjaar. 47 mensen, onder wie de belangrijke sjiitische geestelijke Nimr al-Nimr, werden toen terechtgesteld na veroordelingen wegens terrorisme. De executies zorgden voor een diplomatiek conflict met Iran. (Belga/AVE)

In de Saudische hoofdstad Riyad is een terdoodveroordeelde man onthoofd met een sabel, zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld. De man was schuldig bevonden aan moord. In het koninkrijk vonden dit jaar al 72 executies plaats. Het Saudische regime laat de laatste jaren steeds vaker de doodstraf uitvoeren. Het aantal executies steeg van 26 in 2010 tot een recordaantal van 153 in 2015. Dat er tot dusver ook dit jaar een gemiddelde van ongeveer één executie per dag wordt genoteerd, kan toegedicht worden aan de massale executies kort na Nieuwjaar. 47 mensen, onder wie de belangrijke sjiitische geestelijke Nimr al-Nimr, werden toen terechtgesteld na veroordelingen wegens terrorisme. De executies zorgden voor een diplomatiek conflict met Iran. (Belga/AVE)