De Filipijnse overheid legt politieagenten een verbod op om foto's te maken van zichzelf en het rampgebied dat is ontstaan na de doortocht van orkaan Haiyan. Het verbod komt er nadat meerdere agenten foto's van zichzelf hadden gemaakt en deze op verschillende sociale media hadden geplaatst. Dat schrijft de Nederlandse omroep NOS.

'Harteloos'

'De selfies zijn harteloos', zegt een woordvoerder van de Filipijnse politie. 'Onze inwoners gaan door een bijzonder moeilijke periode. Ze hebben geliefden verloren of zijn hun huis kwijt. De agenten die poseren voor het rampgebied, tonen geen respect', klinkt het.

Agenten die zulke foto's al online plaatsten, moeten deze nu verwijderen.

1.779 vermisten

De tyfoon Haiyan trof de Filipijnen op 8 november. 5.719 mensen kwamen hierbij om het leven. Volgens de Filipijnse overheid zijn 1.779 personen nog steeds vermist. (AVE)

De Filipijnse overheid legt politieagenten een verbod op om foto's te maken van zichzelf en het rampgebied dat is ontstaan na de doortocht van orkaan Haiyan. Het verbod komt er nadat meerdere agenten foto's van zichzelf hadden gemaakt en deze op verschillende sociale media hadden geplaatst. Dat schrijft de Nederlandse omroep NOS. 'De selfies zijn harteloos', zegt een woordvoerder van de Filipijnse politie. 'Onze inwoners gaan door een bijzonder moeilijke periode. Ze hebben geliefden verloren of zijn hun huis kwijt. De agenten die poseren voor het rampgebied, tonen geen respect', klinkt het. Agenten die zulke foto's al online plaatsten, moeten deze nu verwijderen. De tyfoon Haiyan trof de Filipijnen op 8 november. 5.719 mensen kwamen hierbij om het leven. Volgens de Filipijnse overheid zijn 1.779 personen nog steeds vermist. (AVE)