De Duitse krant Die Welt citeert anonieme agenten die zeggen dat ze wel degelijk tientallen mensen hebben gecontroleerd en een deel van hen opgepakt, wat zou betekenen dat de politie dus weet om welke mensen het gaat. De politiechef van Keulen, Wolfgang Albers, had eerdere deze week nog gezegd dat de politie niet wist wie de daders waren die voorbijgangers beroofd hadden en vrouwen seksueel lastig gevallen.

Tot nu toe werd gezegd dat de daders Noord-Afrikaanse jonge mannen waren, maar ook dat spreken de agenten die Die Welt citeert, tegen. Onder de gecontroleerden was volgens hen slechts een kleine minderheid Noord-Afrikanen, bij een groot deel ging het om asielzoekers uit Syrië die pas onlangs Duitsland waren binnengekomen. 'Zij hebben documenten voorgelegd die bij een asielaanvraag worden overhandigd,' luidt het.

'Seksueel amusement'

Voorts spreken de agenten de versie van de politieleiding tegen dat het de agressors vooral ging om het stelen, en dat de aanrandingen een bijzaak waren. Het zou hen integendeel in de eerste plaats om 'seksueel amusement' te doen zijn geweest. (KVDA)

De Duitse krant Die Welt citeert anonieme agenten die zeggen dat ze wel degelijk tientallen mensen hebben gecontroleerd en een deel van hen opgepakt, wat zou betekenen dat de politie dus weet om welke mensen het gaat. De politiechef van Keulen, Wolfgang Albers, had eerdere deze week nog gezegd dat de politie niet wist wie de daders waren die voorbijgangers beroofd hadden en vrouwen seksueel lastig gevallen. Tot nu toe werd gezegd dat de daders Noord-Afrikaanse jonge mannen waren, maar ook dat spreken de agenten die Die Welt citeert, tegen. Onder de gecontroleerden was volgens hen slechts een kleine minderheid Noord-Afrikanen, bij een groot deel ging het om asielzoekers uit Syrië die pas onlangs Duitsland waren binnengekomen. 'Zij hebben documenten voorgelegd die bij een asielaanvraag worden overhandigd,' luidt het.Voorts spreken de agenten de versie van de politieleiding tegen dat het de agressors vooral ging om het stelen, en dat de aanrandingen een bijzaak waren. Het zou hen integendeel in de eerste plaats om 'seksueel amusement' te doen zijn geweest. (KVDA)