De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft de transitzone van de Moskouse luchthaven Sjeremetjevo nog niet verlaten. Dat heeft zijn advocaat, Anatoly Koetjserena meegedeeld.

Eerder op de dag waren er berichten dat Koetsjerena over de nodige documenten van de Russische immigratiedienst beschikte die de vroegere NSA-medewerker de toelating zouden geven om de luchthaven te verlaten en naar een opvangadres of hotel in de Russische hoofdstad te verhuizen.

Naar eigen zeggen heeft Koetsjerena de documenten nog niet ontvangen die het verblijf van Snowden in Rusland legaal zouden maken. "Hij blijft in de transitzone", zo zei de advocaat na een onderhoud met Snowden aan de massaal aanwezige pers, zo meldt Interfax.

Maand vast

Snowden vroeg vorige week asiel aan, nadat eerdere pogingen om Rusland te verlaten en naar Zuid-Amerika te reizen mislukt waren. Met een voorlopige verblijfsvergunning zou Snowden in Rusland mogen reizen en werken.

Snowden zit al een maand vast in de transitzonde van de vlieghaven van Moskou. Hij is op de vlucht voor de Amerikaanse autoriteiten die hem willen vervolgen omwille van het lekken van geheime informatie. Hij speelde gegevens van de Amerikaanse veiligheidsdienst door naar verschillende Europese media. (Belga/AVE)

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft de transitzone van de Moskouse luchthaven Sjeremetjevo nog niet verlaten. Dat heeft zijn advocaat, Anatoly Koetjserena meegedeeld. Eerder op de dag waren er berichten dat Koetsjerena over de nodige documenten van de Russische immigratiedienst beschikte die de vroegere NSA-medewerker de toelating zouden geven om de luchthaven te verlaten en naar een opvangadres of hotel in de Russische hoofdstad te verhuizen. Naar eigen zeggen heeft Koetsjerena de documenten nog niet ontvangen die het verblijf van Snowden in Rusland legaal zouden maken. "Hij blijft in de transitzone", zo zei de advocaat na een onderhoud met Snowden aan de massaal aanwezige pers, zo meldt Interfax. Maand vastSnowden vroeg vorige week asiel aan, nadat eerdere pogingen om Rusland te verlaten en naar Zuid-Amerika te reizen mislukt waren. Met een voorlopige verblijfsvergunning zou Snowden in Rusland mogen reizen en werken. Snowden zit al een maand vast in de transitzonde van de vlieghaven van Moskou. Hij is op de vlucht voor de Amerikaanse autoriteiten die hem willen vervolgen omwille van het lekken van geheime informatie. Hij speelde gegevens van de Amerikaanse veiligheidsdienst door naar verschillende Europese media. (Belga/AVE)