De veiligheidsdiensten bestormden woensdagmorgen een woning in het noorden van de hoofdstad Tunis, waarin de overheid terroristen vermoedde. De leden van de nationale garde werden onmiddellijk onder vuur genomen, meldde het staatspersbureau Tap onder aanhaling van veiligheidskringen. Twee verdachten slaagden erin te ontkomen, twee anderen kwamen om. In het huis werden wapens en munitie aangetroffen. Daarnaast blies in de wijk Tataouine een zelfmoordterrorist zichzelf op toen soldaten een groep extremisten hadden omsingeld. Daarbij kwamen, naast de dader, vier soldaten en een islamist om het leven.

Aanslagen

Tijdens een andere operatie in het westen van Tunis werden nog eens vier personen gearresteerd. Ze zouden volgens een andere veiligheidsbron van Tap vermoedelijk te maken hebben gehad met de aanval in de stad Ben Gardane van maart. Toen hadden tientallen jihadisten een Tunesische militaire post aangevallen in de omgeving van de Libische grens. Bij zware gevechten kwamen toen meer dan 50 extremisten en 13 leden van de veiligheidstroepen om het leven.

Wegens aanhoudend terreurgevaar is tot eind juni de noodtoestand van kracht in Tunesië. Staatshoofd Béji Caïd Essebsi had die in november na een terroristische aanslag op een bus van de presidentiële garde afgekondigd. Toen stierven twaalf leden van de veiligheidsdiensten.

(Belga/RR)

De veiligheidsdiensten bestormden woensdagmorgen een woning in het noorden van de hoofdstad Tunis, waarin de overheid terroristen vermoedde. De leden van de nationale garde werden onmiddellijk onder vuur genomen, meldde het staatspersbureau Tap onder aanhaling van veiligheidskringen. Twee verdachten slaagden erin te ontkomen, twee anderen kwamen om. In het huis werden wapens en munitie aangetroffen. Daarnaast blies in de wijk Tataouine een zelfmoordterrorist zichzelf op toen soldaten een groep extremisten hadden omsingeld. Daarbij kwamen, naast de dader, vier soldaten en een islamist om het leven. Tijdens een andere operatie in het westen van Tunis werden nog eens vier personen gearresteerd. Ze zouden volgens een andere veiligheidsbron van Tap vermoedelijk te maken hebben gehad met de aanval in de stad Ben Gardane van maart. Toen hadden tientallen jihadisten een Tunesische militaire post aangevallen in de omgeving van de Libische grens. Bij zware gevechten kwamen toen meer dan 50 extremisten en 13 leden van de veiligheidstroepen om het leven. Wegens aanhoudend terreurgevaar is tot eind juni de noodtoestand van kracht in Tunesië. Staatshoofd Béji Caïd Essebsi had die in november na een terroristische aanslag op een bus van de presidentiële garde afgekondigd. Toen stierven twaalf leden van de veiligheidsdiensten.(Belga/RR)