Minister van Stedelijke Planning Murat Kurum zei zaterdag dat de reddingsoperatie zal worden voortgezet. Daarvoor zijn ongeveer 5.000 reddingswerkers, twintig speurhonden en circa 750 voertuigen ingezet.

Ongeveer 23 uur na de beving werden een vrouw en drie van haar kinderen levend vanonder het puin gehaald. Ze werden onder applaus op brancards in ambulances geladen en naar het ziekenhuis gebracht. De reddingswerkers zoeken nog naar een vierde kind.

Volgens de staatszender TRT ligger er nog mensen onder het puin van acht gebouwen in Izmir die door de aardbeving zijn ingestort. Voor de opvang van de slachtoffers van de aardbeving zijn 750 tenten en mobiele keukens voor het verstrekken van voedsel aan ruim 50.000 mensen neergezet in Izmir, aldus Kurum.

Minister Ziya Selçuk van Onderwijs schreef op Twitter dat de scholen in de miljoenenstad uit veiligheidsoverwegingen een week dicht zullen blijven.

Volgens de Turkse autoriteiten zijn door de aardbeving zeker 26 doden gevallen en meer dan 800 mensen gewond geraakt. Na de aardbeving zijn ruim 520 naschokken geregistreerd.

Minister van Stedelijke Planning Murat Kurum zei zaterdag dat de reddingsoperatie zal worden voortgezet. Daarvoor zijn ongeveer 5.000 reddingswerkers, twintig speurhonden en circa 750 voertuigen ingezet.Ongeveer 23 uur na de beving werden een vrouw en drie van haar kinderen levend vanonder het puin gehaald. Ze werden onder applaus op brancards in ambulances geladen en naar het ziekenhuis gebracht. De reddingswerkers zoeken nog naar een vierde kind. Volgens de staatszender TRT ligger er nog mensen onder het puin van acht gebouwen in Izmir die door de aardbeving zijn ingestort. Voor de opvang van de slachtoffers van de aardbeving zijn 750 tenten en mobiele keukens voor het verstrekken van voedsel aan ruim 50.000 mensen neergezet in Izmir, aldus Kurum. Minister Ziya Selçuk van Onderwijs schreef op Twitter dat de scholen in de miljoenenstad uit veiligheidsoverwegingen een week dicht zullen blijven. Volgens de Turkse autoriteiten zijn door de aardbeving zeker 26 doden gevallen en meer dan 800 mensen gewond geraakt. Na de aardbeving zijn ruim 520 naschokken geregistreerd.