De man woonde in een accommodatie die dienst als asielopvang in Recklinghausen bij Dortmund, in Noordrijn-Westfalen. De politie heeft zijn verblijf zaterdag doorzocht, na aanwijzingen van de Franse inlichtingendiensten.

Op basis van de eerste informatie zouden er bij de huiszoeking geen aanwijzingen zijn gevonden over andere mogelijke aanslagen. Meer details werden niet gegeven, behalve dat het onderzoek wordt voortgezet.

Aanval

De man probeerde donderdag in Parijs, op de eerste verjaardag van de aanslagen op Charlie Hebdo, een politiekantoor aan te vallen. Hij liep op twee politieagenten af, terwijl hij zwaaide met een hakmes en 'Allahu Akbar' riep. De agenten schoten de man neer.

Onderzoekers vonden verwijzingen naar Islamitische Staat en in zijn gsm stak een Duitse sim-kaart. Er loopt een onderzoek voor moordpoging en terrorisme.

'Vier aliassen'

Volgens verschillende Duitse media was de man in Duitsland onder vier aliassen geregistreerd en had hij ook al zijn sympathie voor de Islamitische Staat (IS) laten blijken. Hij moest al verschillende malen voor de politie verschijnen en stond ook geregistreerd als verdacht, maar in december vorig jaar verdween hij plots van de radar in Duitsland.

In Frankrijk had de man zich bij een eerdere controle uitgegeven als Marokkaan. Maar in de brief die donderdag bij hem werd aangetroffen, geeft hij weer een andere naam op en zegt hij de Tunesische nationaliteit te hebben. Volgens de Franse politie was hij ook in zijn omgeving gekend als Tarek Belgacem uit Tunesië. Zijn echte identiteit is officieel nog niet bevestigd. (Belga/KVDA)

De man woonde in een accommodatie die dienst als asielopvang in Recklinghausen bij Dortmund, in Noordrijn-Westfalen. De politie heeft zijn verblijf zaterdag doorzocht, na aanwijzingen van de Franse inlichtingendiensten. Op basis van de eerste informatie zouden er bij de huiszoeking geen aanwijzingen zijn gevonden over andere mogelijke aanslagen. Meer details werden niet gegeven, behalve dat het onderzoek wordt voortgezet.De man probeerde donderdag in Parijs, op de eerste verjaardag van de aanslagen op Charlie Hebdo, een politiekantoor aan te vallen. Hij liep op twee politieagenten af, terwijl hij zwaaide met een hakmes en 'Allahu Akbar' riep. De agenten schoten de man neer. Onderzoekers vonden verwijzingen naar Islamitische Staat en in zijn gsm stak een Duitse sim-kaart. Er loopt een onderzoek voor moordpoging en terrorisme. Volgens verschillende Duitse media was de man in Duitsland onder vier aliassen geregistreerd en had hij ook al zijn sympathie voor de Islamitische Staat (IS) laten blijken. Hij moest al verschillende malen voor de politie verschijnen en stond ook geregistreerd als verdacht, maar in december vorig jaar verdween hij plots van de radar in Duitsland. In Frankrijk had de man zich bij een eerdere controle uitgegeven als Marokkaan. Maar in de brief die donderdag bij hem werd aangetroffen, geeft hij weer een andere naam op en zegt hij de Tunesische nationaliteit te hebben. Volgens de Franse politie was hij ook in zijn omgeving gekend als Tarek Belgacem uit Tunesië. Zijn echte identiteit is officieel nog niet bevestigd. (Belga/KVDA)