De aanval op de universiteit met 1.700 studenten is donderdagavond nog steeds niet opgeëist.

Begin deze maand werden een Amerikaanse en Australische professor van de onderwijsinstelling ontvoerd, maar ook daarvoor eiste niemand de verantwoordelijkheid op. "Zestien mensen werden gedood, onder hen acht studenten. Ook 53 mensen zijn gewond, sommigen ernstig", zegt een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er onder de doden ook een politieagent, een bewaker van de universiteit en een bewaker van een nabijgelegen school voor blinden en slechtzienden.

Hoeveel aanvallers?

De politie doodde twee van de aanvallers, maar met hoeveel ze in totaal waren is momenteel nog niet duidelijk.

Woensdag in de vroege avond werden de eerste explosies en geweerschoten gehoord op de universiteit, op het moment dat vele studenten een avondles bijwoonden. Niet veel later omsingelde het Afghaanse leger de campus, hierbij bijgestaan door militaire adviseurs van de internationale coalitie onder leiding van de Amerikanen. Gedurende de nacht werden honderden studenten geëvacueerd. Een handvol studenten, sommigen doodsbang en in tranen, werden aan het einde van de aanval door de politie van de campus geleid.

De aanval vond plaats op het moment dat de taliban in Afghanistan bezig zijn met een offensief tegen de door het Westen gesteunde regering. De aanvallen van de taliban nemen toe, terwijl het door Amerika gesteunde Afghaanse leger probeert te beletten dat ze de hoofdstad van de zuidelijke provincie Helmand bereiken.

(Belga/RR)

De aanval op de universiteit met 1.700 studenten is donderdagavond nog steeds niet opgeëist. Begin deze maand werden een Amerikaanse en Australische professor van de onderwijsinstelling ontvoerd, maar ook daarvoor eiste niemand de verantwoordelijkheid op. "Zestien mensen werden gedood, onder hen acht studenten. Ook 53 mensen zijn gewond, sommigen ernstig", zegt een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er onder de doden ook een politieagent, een bewaker van de universiteit en een bewaker van een nabijgelegen school voor blinden en slechtzienden. De politie doodde twee van de aanvallers, maar met hoeveel ze in totaal waren is momenteel nog niet duidelijk. Woensdag in de vroege avond werden de eerste explosies en geweerschoten gehoord op de universiteit, op het moment dat vele studenten een avondles bijwoonden. Niet veel later omsingelde het Afghaanse leger de campus, hierbij bijgestaan door militaire adviseurs van de internationale coalitie onder leiding van de Amerikanen. Gedurende de nacht werden honderden studenten geëvacueerd. Een handvol studenten, sommigen doodsbang en in tranen, werden aan het einde van de aanval door de politie van de campus geleid. De aanval vond plaats op het moment dat de taliban in Afghanistan bezig zijn met een offensief tegen de door het Westen gesteunde regering. De aanvallen van de taliban nemen toe, terwijl het door Amerika gesteunde Afghaanse leger probeert te beletten dat ze de hoofdstad van de zuidelijke provincie Helmand bereiken.(Belga/RR)