In 2010 brachten het WWF en het Global Tiger forum nog het droevige nieuws dat het aantal tijgers wereldwijd op een historisch dieptepunt zat. Er liepen toen nog maar zo'n 3.200 tijgers rond in het wild.

Een recente telling toont nu aan dat het aantal weer gestegen is tot zo'n 3.890 dieren. De helft daarvan loopt in India rond. Of de stijging echt een reden is tot juichen, is niet zeker, want het kan ook liggen aan het feit dat experts vandaag gewoon een accurater zicht hebben op het aantal tijgers. Dat komt vooral door de verbeterde opmetingsmethodes en omdat er sinds kort ook meer gebieden onder de loep worden genomen.

Cruciale stap

Toch is het WWF verheugd met het nieuws. "Dit is een cruciale stap in het herstel van een van 's werelds meest bedreigde en iconische diersoorten", zegt Ginette Hemley van de natuurorganisatie. Het is vooral de stijgende trend die belangrijk is volgens het WWF. "Samen met de regeringen van landen met tijgerpopulaties en ngo's, zijn we er in geslaagd om voor het eerst in meer dan 100 jaar de dalende trend om te keren", klinkt het bij Hemley. In het jaar 1900 liepen er wereldwijd nog meer dan 100.000 tijgers rond.

Toch waarschuwt het WWF ook dat het werk nog niet af is. In 2010 werd namelijk met verschillende regeringen van landen met tijgerpopulaties afgesproken om het aantal tijgers tegen 2022 te verdubbelen. "Met een sterk politiek engagement om beschermde leefgebieden te beschermen en het stropen een halt toe te roepen, kom je al ver", zegt Hemley nog aan de Britse krant The Guardian. Vooral in Zuidoost-Azië blijft het stropen en de ontbossing nefast voor het aantal tijgers.

"Door een goeie samenwerking tussen de verschillende regeringen en een nultolerantie aan te houden bij stropen, hebben we een kans om het aantal tijgers wereldwijd tegen 2022 te verdubbelen", besluit het WWF. (RDC)

In 2010 brachten het WWF en het Global Tiger forum nog het droevige nieuws dat het aantal tijgers wereldwijd op een historisch dieptepunt zat. Er liepen toen nog maar zo'n 3.200 tijgers rond in het wild.Een recente telling toont nu aan dat het aantal weer gestegen is tot zo'n 3.890 dieren. De helft daarvan loopt in India rond. Of de stijging echt een reden is tot juichen, is niet zeker, want het kan ook liggen aan het feit dat experts vandaag gewoon een accurater zicht hebben op het aantal tijgers. Dat komt vooral door de verbeterde opmetingsmethodes en omdat er sinds kort ook meer gebieden onder de loep worden genomen. Cruciale stapToch is het WWF verheugd met het nieuws. "Dit is een cruciale stap in het herstel van een van 's werelds meest bedreigde en iconische diersoorten", zegt Ginette Hemley van de natuurorganisatie. Het is vooral de stijgende trend die belangrijk is volgens het WWF. "Samen met de regeringen van landen met tijgerpopulaties en ngo's, zijn we er in geslaagd om voor het eerst in meer dan 100 jaar de dalende trend om te keren", klinkt het bij Hemley. In het jaar 1900 liepen er wereldwijd nog meer dan 100.000 tijgers rond. Toch waarschuwt het WWF ook dat het werk nog niet af is. In 2010 werd namelijk met verschillende regeringen van landen met tijgerpopulaties afgesproken om het aantal tijgers tegen 2022 te verdubbelen. "Met een sterk politiek engagement om beschermde leefgebieden te beschermen en het stropen een halt toe te roepen, kom je al ver", zegt Hemley nog aan de Britse krant The Guardian. Vooral in Zuidoost-Azië blijft het stropen en de ontbossing nefast voor het aantal tijgers. "Door een goeie samenwerking tussen de verschillende regeringen en een nultolerantie aan te houden bij stropen, hebben we een kans om het aantal tijgers wereldwijd tegen 2022 te verdubbelen", besluit het WWF. (RDC)