Gewapende mannen hebben in Michoacan, in het zuidwesten van Mexico, agenten van de federale politie aangevallen. Bij de schietpartijen die daarop volgden kwamen volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 20 criminelen en twee agenten om het leven. Er werden vijftien mensen opgepakt, aldus nog de regeringsmededeling.

Het drugskartel 'Caballeros Templarios' (Tempeliers) controleert grote delen van Michoacan.

Deze deelstaat was de eerste in Mexico die militairen inzette toen voormalig president Felipe Calderon in 2006 besliste de strijd tegen de kartels op te voeren. De kartels telen er marihuana en papaver en produceren in geïmproviseerde laboratoria synthetische drugs die vervolgens naar de Verenigde Staten geëxporteerd worden.

De voorbije zeven jaar zijn in de strijd van de Mexicaanse overheid tegen de drugskartels al meer dan 60.000 doden gevallen.

Gewapende mannen hebben in Michoacan, in het zuidwesten van Mexico, agenten van de federale politie aangevallen. Bij de schietpartijen die daarop volgden kwamen volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 20 criminelen en twee agenten om het leven. Er werden vijftien mensen opgepakt, aldus nog de regeringsmededeling. Het drugskartel 'Caballeros Templarios' (Tempeliers) controleert grote delen van Michoacan. Deze deelstaat was de eerste in Mexico die militairen inzette toen voormalig president Felipe Calderon in 2006 besliste de strijd tegen de kartels op te voeren. De kartels telen er marihuana en papaver en produceren in geïmproviseerde laboratoria synthetische drugs die vervolgens naar de Verenigde Staten geëxporteerd worden. De voorbije zeven jaar zijn in de strijd van de Mexicaanse overheid tegen de drugskartels al meer dan 60.000 doden gevallen.