De man die zondag in de homonachtclub Pulse in Orlando 49 mensen heeft gedood en 53 verwond, was daar al eerder geweest, zo hebben meerdere Amerikaanse media dinsdag gemeld. Hij zou ook een account op een datingsite voor homoseksuelen gehad hebben.

Minstens vier geregelde klanten vertelden aan de krant Orlando Sentinel dat ze dader Omar Mateen al eerder in de Pulse gezien, hadden tot zelfs minstens een dozijn keer. Meermaals liep hij in de kijker wegens agressiviteit en alcoholmisbruik. The Canadian Press schrijft dat bij één incident hij met een mes zwaaide. Ty Smith en Chris Callen, een koppel dat in die bar danst, zei aan CP dat Mateen al 'minstens drie jaar' naar de bar kwam. Ze noemen uitspraken van de vader van Mateen 'bullcrap' (grote onzin, red.). Die had gezegd dat zijn zoon eens erg kwaad was geworden toen hij twee mannen zag kussen. 'Hij heeft veel mannen zien kussen. Hij was onder ons. Sommigen deden iets meer dan kussen. Hij heeft dus gefeest met de mensen die hem zogezegd hiertoe gedreven hebben?'

Nog volgens het koppel kloeg Mateen vaak over zijn vader, die erg strikt was met hem. 'Thuis kon hij niet drinken. Wanneer hij hier was, werd hij heel erg dronken.'

Het koppel kan niets zeggen over het seksleven van Mateen, maar zet wel vraagtekens bij het verhaal dat zijn familie ophangt.

Een vaste klant van de Pulse vertelde de krant Los Angeles Times dat de 29-jarige schutter gebruikmaakte van het sociale netwerk voor homo's Jack'd. Nog een andere getuige vertrouwde de Palm Beach Post toe dat Mateen avances tot hem had gemaakt. Volgens zender NBC trekt de federale recherche FBI deze berichten na. Ze kunnen de these van een radicalisering van de verdachte relativeren. (Belga/SD)

Minstens vier geregelde klanten vertelden aan de krant Orlando Sentinel dat ze dader Omar Mateen al eerder in de Pulse gezien, hadden tot zelfs minstens een dozijn keer. Meermaals liep hij in de kijker wegens agressiviteit en alcoholmisbruik. The Canadian Press schrijft dat bij één incident hij met een mes zwaaide. Ty Smith en Chris Callen, een koppel dat in die bar danst, zei aan CP dat Mateen al 'minstens drie jaar' naar de bar kwam. Ze noemen uitspraken van de vader van Mateen 'bullcrap' (grote onzin, red.). Die had gezegd dat zijn zoon eens erg kwaad was geworden toen hij twee mannen zag kussen. 'Hij heeft veel mannen zien kussen. Hij was onder ons. Sommigen deden iets meer dan kussen. Hij heeft dus gefeest met de mensen die hem zogezegd hiertoe gedreven hebben?'Nog volgens het koppel kloeg Mateen vaak over zijn vader, die erg strikt was met hem. 'Thuis kon hij niet drinken. Wanneer hij hier was, werd hij heel erg dronken.'Het koppel kan niets zeggen over het seksleven van Mateen, maar zet wel vraagtekens bij het verhaal dat zijn familie ophangt. Een vaste klant van de Pulse vertelde de krant Los Angeles Times dat de 29-jarige schutter gebruikmaakte van het sociale netwerk voor homo's Jack'd. Nog een andere getuige vertrouwde de Palm Beach Post toe dat Mateen avances tot hem had gemaakt. Volgens zender NBC trekt de federale recherche FBI deze berichten na. Ze kunnen de these van een radicalisering van de verdachte relativeren. (Belga/SD)