Bij een aanslag tegen een fabriek voor industrieel gas nabij de zuidelijke Franse stad Lyon zijn een dode en meerdere gewonden gevallen. De dader heeft verscheidene gasflessen doen ontploffen, zei een bron dichtbij het dossier.

Volgens Dauphiné Libéré zou een man bij de aanslag onthoofd zijn. Zijn hoofd werd gevonden, vastgehecht aan de omheining van de fabriek, op enkele tientallen meters van zijn lichaam.

De dader zou ook een islamistische vlag op zich hebben gehad.

Een dertiger, die bekend staat bij de Franse veiligheidsdiensten, zou intussen al ondervraagd zijn.

De politie is massaal ter plaatse. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve begeeft zich eveneens ter plaatse.

Bij een aanslag tegen een fabriek voor industrieel gas nabij de zuidelijke Franse stad Lyon zijn een dode en meerdere gewonden gevallen. De dader heeft verscheidene gasflessen doen ontploffen, zei een bron dichtbij het dossier. Volgens Dauphiné Libéré zou een man bij de aanslag onthoofd zijn. Zijn hoofd werd gevonden, vastgehecht aan de omheining van de fabriek, op enkele tientallen meters van zijn lichaam.De dader zou ook een islamistische vlag op zich hebben gehad. Een dertiger, die bekend staat bij de Franse veiligheidsdiensten, zou intussen al ondervraagd zijn. De politie is massaal ter plaatse. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve begeeft zich eveneens ter plaatse.