De Metropolitan Police schrijft in een persbericht dat er 'geen enkel bewijs van associatie' is gevonden tussen Khalid Masood en de terreurgroepen Islamitische Staat en Al-Qaeda. De speurders konden ook geen enkele aanwijzing vinden dat de man in de gevangenis geradicaliseerd zou zijn. Volgens de politie had Masood wel 'duidelijk interesse in de jihad'. De politie ging er al vanuit dat de man allicht alleen handelde.

Masood reed vorige woensdag met een huurwagen opzettelijk voetgangers aan op de Westminster Bridge in Londen. Hij doodde daarbij drie mensen en stak vervolgens ook nog eens een politieagent voor het parlement dood. De dader werd door de veiligheidsdiensten doodgeschoten. Een vijftigtal mensen raakten gewond. De dag nadien eiste IS de aanslag op.

De mededeling van de politie is opvallend omdat de krant Daily Telegraph maandag schrijft dat Masood volgens de autoriteiten al in 2010 als mogelijke extremist bekend zou hebben gestaan en mogelijk contact onderhield met vier door Al-Qaeda bezielde mannen, die in 2013 voor het complot werden gearresteerd.

Moeder

Intussen heeft de moeder van Masood een interview gegeven aan de Britse omroep BBC. Janet Ajao zegt dat ze 'geschokt, bedroefd en verdoofd' is door de acties van haar zoon en dat ze 'al veel tranen gelaten heeft voor de slachtoffers'.

'Ik wil heel duidelijk stellen dat er geen twijfel over kan bestaan dat ik zijn daden niet door de vingers zie en zijn overtuigingen niet steun', aldus Ajao.

De Metropolitan Police schrijft in een persbericht dat er 'geen enkel bewijs van associatie' is gevonden tussen Khalid Masood en de terreurgroepen Islamitische Staat en Al-Qaeda. De speurders konden ook geen enkele aanwijzing vinden dat de man in de gevangenis geradicaliseerd zou zijn. Volgens de politie had Masood wel 'duidelijk interesse in de jihad'. De politie ging er al vanuit dat de man allicht alleen handelde.Masood reed vorige woensdag met een huurwagen opzettelijk voetgangers aan op de Westminster Bridge in Londen. Hij doodde daarbij drie mensen en stak vervolgens ook nog eens een politieagent voor het parlement dood. De dader werd door de veiligheidsdiensten doodgeschoten. Een vijftigtal mensen raakten gewond. De dag nadien eiste IS de aanslag op.De mededeling van de politie is opvallend omdat de krant Daily Telegraph maandag schrijft dat Masood volgens de autoriteiten al in 2010 als mogelijke extremist bekend zou hebben gestaan en mogelijk contact onderhield met vier door Al-Qaeda bezielde mannen, die in 2013 voor het complot werden gearresteerd.Intussen heeft de moeder van Masood een interview gegeven aan de Britse omroep BBC. Janet Ajao zegt dat ze 'geschokt, bedroefd en verdoofd' is door de acties van haar zoon en dat ze 'al veel tranen gelaten heeft voor de slachtoffers'.'Ik wil heel duidelijk stellen dat er geen twijfel over kan bestaan dat ik zijn daden niet door de vingers zie en zijn overtuigingen niet steun', aldus Ajao.