"We kunnen geen exact bedrag geven, maar we denken dat het BNP dit jaar minstens 1 miljard dinar lager zal liggen (450 miljoen euro)."

Het BNP van Tunesië bedraagt 29 miljard dinar (13,3 miljard euro).

De minister kondigde een aantal urgentiemaatregelen aan ter ondersteuning van de toeristische sector. Daarbij leningen om de te verwachten slappe periode te overbruggen.

400.000 banen

Eens het parlement zijn goedkeuring geeft, wordt de luchthaventaks voor buitenlanders opgeheven (momenteel 30 dinar) en zullen meer nationaliteiten hun visum op de luchthaven kunnen krijgen.

"Als de toeristische sector instort, stort het land in", aldus de minister.

De toeristische sector vertegenwoordigt rechtstreeks of onrechtstreeks 400.000 banen in Tunesië en 7 procent van het BNP.

(Belga/RR)

"We kunnen geen exact bedrag geven, maar we denken dat het BNP dit jaar minstens 1 miljard dinar lager zal liggen (450 miljoen euro)."Het BNP van Tunesië bedraagt 29 miljard dinar (13,3 miljard euro). De minister kondigde een aantal urgentiemaatregelen aan ter ondersteuning van de toeristische sector. Daarbij leningen om de te verwachten slappe periode te overbruggen.Eens het parlement zijn goedkeuring geeft, wordt de luchthaventaks voor buitenlanders opgeheven (momenteel 30 dinar) en zullen meer nationaliteiten hun visum op de luchthaven kunnen krijgen."Als de toeristische sector instort, stort het land in", aldus de minister.De toeristische sector vertegenwoordigt rechtstreeks of onrechtstreeks 400.000 banen in Tunesië en 7 procent van het BNP.(Belga/RR)