De twee radicale islamisten van 19 jaar hadden contacten via het netwerk van Telegram, zegt een persoon die via Telegram met Kermiche in contact stond aan Voix du Nord. Ze zouden elkaar op 22 juli, vier dagen voor hun gijzelingsactie, hebben leren kennen, preciseert Le Parisien, die zich hiervoor op bronnen bij de antiterreurpolitie beroept.

Volgens het politieonderzoek waren er contacten tussen de twee daders via hun smartphone vanaf 23 juli, drie dagen voor hun actie, rond hetzelfde zendpunt.

De moeder van Abdel Malik Petitjean van haar kant heeft bevestigd dat haar zoon op maandag 25 juli met iemand was meegereden om zogezegd een neef in Nancy te gaan bezoeken.

Neef wist van de plannen

Die neef zou volgens de speurders op de hoogte zijn geweest van de nakende gewelddaad. Het openbaar ministerie in Parijs beschuldigt hem van deelname aan een terroristische organisatie en wil dat de man in voorlopige hechtenis wordt gezet.

Volgens de huidige stand van het onderzoek had de man kennis van de plannen van zijn neef Abdel Malik Petitjean.

In de loop van zondag wordt de 30-jarige uit Nancy voor een onderzoeksrechter gebracht. (Belga/TE)

De twee radicale islamisten van 19 jaar hadden contacten via het netwerk van Telegram, zegt een persoon die via Telegram met Kermiche in contact stond aan Voix du Nord. Ze zouden elkaar op 22 juli, vier dagen voor hun gijzelingsactie, hebben leren kennen, preciseert Le Parisien, die zich hiervoor op bronnen bij de antiterreurpolitie beroept. Volgens het politieonderzoek waren er contacten tussen de twee daders via hun smartphone vanaf 23 juli, drie dagen voor hun actie, rond hetzelfde zendpunt. De moeder van Abdel Malik Petitjean van haar kant heeft bevestigd dat haar zoon op maandag 25 juli met iemand was meegereden om zogezegd een neef in Nancy te gaan bezoeken. Die neef zou volgens de speurders op de hoogte zijn geweest van de nakende gewelddaad. Het openbaar ministerie in Parijs beschuldigt hem van deelname aan een terroristische organisatie en wil dat de man in voorlopige hechtenis wordt gezet.Volgens de huidige stand van het onderzoek had de man kennis van de plannen van zijn neef Abdel Malik Petitjean. In de loop van zondag wordt de 30-jarige uit Nancy voor een onderzoeksrechter gebracht. (Belga/TE)