De terreurgroep al-Qaida in de Islamitische Maghreb (Aqmi) heeft de aanslag op drie hotels in de Ivoriaanse badplaats Grand-Bassam opgeëist. Dat meldt de SITE Intel Group, een organisatie die de online activiteiten van terroristische organisaties volgt.

Westerse toeristen

Aqmi heeft de acties van zijn "drie helden" in Ivoorkust toegejuicht, zo meldt SITE. De Ivoriaanse overheid had eerder nochtans melding gemaakt van zes terroristen die door elite-eenheden van het leger "geneutraliseerd" werden. De terreurgroep belooft later nog meer details over de aanslag vrij te geven.

Mannen met zware wapens en bivakmutsen hadden zondag het vuur geopend in drie hotels in Grand-Bassam 'La Paillote', 'Etoile du Sud' en 'Koral Beach'. Het gaat om resorts die populair zijn bij expats en westerse toeristen.

Frans

"De balans is zwaar", zo liet president Ouattara ter plaatse optekenen. "De terroristen zijn erin geslaagd veertien burgers te doden en we hebben twee leden van de speciale eenheden verloren." Bij de hulpdiensten valt te horen dat er ook meer dan twintig zwaargewonden in het ziekenhuis werden opgenomen. Het is dan ook niet uitgesloten dat het dodental nog verder zal oplopen.

Volgens de Franse president François Hollande is minstens een van de dodelijke slachtoffers afkomstig uit Frankrijk. Buitenlandse Zaken in België heeft voorlopig nog geen aanwijzingen van Belgische betrokkenen. (Belga/AVE)

De terreurgroep al-Qaida in de Islamitische Maghreb (Aqmi) heeft de aanslag op drie hotels in de Ivoriaanse badplaats Grand-Bassam opgeëist. Dat meldt de SITE Intel Group, een organisatie die de online activiteiten van terroristische organisaties volgt.Aqmi heeft de acties van zijn "drie helden" in Ivoorkust toegejuicht, zo meldt SITE. De Ivoriaanse overheid had eerder nochtans melding gemaakt van zes terroristen die door elite-eenheden van het leger "geneutraliseerd" werden. De terreurgroep belooft later nog meer details over de aanslag vrij te geven.Mannen met zware wapens en bivakmutsen hadden zondag het vuur geopend in drie hotels in Grand-Bassam 'La Paillote', 'Etoile du Sud' en 'Koral Beach'. Het gaat om resorts die populair zijn bij expats en westerse toeristen. "De balans is zwaar", zo liet president Ouattara ter plaatse optekenen. "De terroristen zijn erin geslaagd veertien burgers te doden en we hebben twee leden van de speciale eenheden verloren." Bij de hulpdiensten valt te horen dat er ook meer dan twintig zwaargewonden in het ziekenhuis werden opgenomen. Het is dan ook niet uitgesloten dat het dodental nog verder zal oplopen. Volgens de Franse president François Hollande is minstens een van de dodelijke slachtoffers afkomstig uit Frankrijk. Buitenlandse Zaken in België heeft voorlopig nog geen aanwijzingen van Belgische betrokkenen. (Belga/AVE)