In Stein, in Nederlands-Limburg, is een jongen van 16 jaar opgepakt die op sociale media opruiende berichten had geplaatst. Hij mocht na verhoor weer naar huis. Een 30-jarige man werd in Eindhoven opgepakt omdat hij op sociale media had opgeroepen te gaan rellen bij een winkelcentrum in die stad. In Bergen op Zoom werd een jongen van 17 gearresteerd omdat hij eerder deze week opruiende berichten op sociale media had gezet. Ook in Arnhem, Amsterdam en Utrecht werden mensen opgepakt vanwege opruiende berichten of het uiten van bedreigingen.

Strafblad

De politie benadrukt dat opruiing een strafbaar feit is in Nederland. 'Niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben.' Zo levert het een strafblad op.

De afgelopen dagen, sinds de avondklok is ingegaan in Nederland, zijn al veel mensen opgepakt omdat ze op sociale media opruiende berichten of bedreigingen hadden geplaatst. Tijdens snelrechtzittingen zijn hiervoor meerdere onvoorwaardelijke celstraffen opgelegd door de politierechter.

In Stein, in Nederlands-Limburg, is een jongen van 16 jaar opgepakt die op sociale media opruiende berichten had geplaatst. Hij mocht na verhoor weer naar huis. Een 30-jarige man werd in Eindhoven opgepakt omdat hij op sociale media had opgeroepen te gaan rellen bij een winkelcentrum in die stad. In Bergen op Zoom werd een jongen van 17 gearresteerd omdat hij eerder deze week opruiende berichten op sociale media had gezet. Ook in Arnhem, Amsterdam en Utrecht werden mensen opgepakt vanwege opruiende berichten of het uiten van bedreigingen.De politie benadrukt dat opruiing een strafbaar feit is in Nederland. 'Niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben.' Zo levert het een strafblad op. De afgelopen dagen, sinds de avondklok is ingegaan in Nederland, zijn al veel mensen opgepakt omdat ze op sociale media opruiende berichten of bedreigingen hadden geplaatst. Tijdens snelrechtzittingen zijn hiervoor meerdere onvoorwaardelijke celstraffen opgelegd door de politierechter.