De 94-jarige SS'er, die omwille van privacyredenen anoniem blijft, werkte van half augustus tot half september in Auschwitz als verpleegkundige in een SS-ziekenhuis. Volgens de aanklagers in Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Voor-Pommeren, droeg de man bij aan de goede werking van het uitroeiingskamp en is hij bijgevolg medeplichtig aan de moorden in 1944.

De advocaat van de man, Peter-Michael Diestel, zegt dat er geen bewijs is voor eender welke concrete misdaad door zijn cliënt.

De SS'er is een van 30 voormalige, hoogbejaarde Auschwitz-verdachten die terecht staan voor massamoord. Zo werd vorige week nog een 93-jarige man aangeklaagd omdat hij van januari 1943 tot juni 1944 als wachter geholpen zou hebben bij de moord op 170.000 mensen in het concentratiekamp Auschwitz.

De 94-jarige SS'er, die omwille van privacyredenen anoniem blijft, werkte van half augustus tot half september in Auschwitz als verpleegkundige in een SS-ziekenhuis. Volgens de aanklagers in Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Voor-Pommeren, droeg de man bij aan de goede werking van het uitroeiingskamp en is hij bijgevolg medeplichtig aan de moorden in 1944. De advocaat van de man, Peter-Michael Diestel, zegt dat er geen bewijs is voor eender welke concrete misdaad door zijn cliënt. De SS'er is een van 30 voormalige, hoogbejaarde Auschwitz-verdachten die terecht staan voor massamoord. Zo werd vorige week nog een 93-jarige man aangeklaagd omdat hij van januari 1943 tot juni 1944 als wachter geholpen zou hebben bij de moord op 170.000 mensen in het concentratiekamp Auschwitz.