Het proces wordt wellicht een van de laatste in zijn soort. De komende maanden moeten nog twee andere mannen en een vrouw van vergelijkbare ouderdom voor de rechter komen voor hun oorlogsverleden.

Volgens de openbare aanklagers ontving Hanning gevangenen in het kamp en begeleidde hij hen naar de gaskamers. De voormalige SS'er geeft toe dat hij in het kamp werkte, maar ontkent dat hij betrokken was bij de moorden.

Op de persconferentie voor het proces-Hanning spraken donderdag ook gevangenen van Auschwitz (zie foto).

Medeplichtig

Normaal moeten de aanklagers bewijzen voorleggen dat de beklaagden direct betrokken waren bij de moorden, maar in het proces tegen John Demjanjuk in 2011 oordeelde de rechter dat zijn activiteiten als kampmedewerker in Sobibor voldoende waren om hem als medeplichtig aan moord te beschouwen.

In Auschwitz-Birkenau zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog circa 1,1 miljoen mensen vermoord, vooral Joden. (KVDA)

Het proces wordt wellicht een van de laatste in zijn soort. De komende maanden moeten nog twee andere mannen en een vrouw van vergelijkbare ouderdom voor de rechter komen voor hun oorlogsverleden.Volgens de openbare aanklagers ontving Hanning gevangenen in het kamp en begeleidde hij hen naar de gaskamers. De voormalige SS'er geeft toe dat hij in het kamp werkte, maar ontkent dat hij betrokken was bij de moorden.Op de persconferentie voor het proces-Hanning spraken donderdag ook gevangenen van Auschwitz (zie foto).Normaal moeten de aanklagers bewijzen voorleggen dat de beklaagden direct betrokken waren bij de moorden, maar in het proces tegen John Demjanjuk in 2011 oordeelde de rechter dat zijn activiteiten als kampmedewerker in Sobibor voldoende waren om hem als medeplichtig aan moord te beschouwen.In Auschwitz-Birkenau zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog circa 1,1 miljoen mensen vermoord, vooral Joden. (KVDA)