Volgens de daklozenorganisatie is het aantal daklozen met 11 procent gestegen ten opzichte van januari 2014, toen de stad nog 53.615 personen een tijdelijk onderkomen verschafte. Vier vijfde van de daklozen zijn families.

Patrick Markee, adjunct-directeur van de Coalitie voor de Daklozen, zegt dat de "historische daklozencrisis" in New York nog verergerd is sinds Bill de Blasio burgemeester werd in januari 2014. Markee wijt de crisis aan het gebrek aan goedkope huisvesting, de besparingen van de vorige burgemeester Michael Bloomberg op programma's die daklozen aan een vaste verblijfplaats helpen, en de moeilijkheden om zijn maatregelen terug te draaien.

Dinsdag haalde De Blasio het probleem kort aan in zijn "State of the City Adress", de jaarlijkse toespraak die burgemeesters in de VS geven. Hij zei dat hij voor eind dit jaar het probleem van dakloze oorlogsveteranen wou aanpakken. Hij kondigde ook aan dat hij tienduizend sociale woningen plande voor gepensionneerden die de "normale" huurprijzen in New York niet kunnen betalen. De Blasio focuste in zijn toespraak op het probleem van die hoge huurprijzen, volgens hem een symbool voor de groeiende ongelijkheid. De Blasio wil dat er de komende tien jaar 240.000 nieuwe huizen worden bijgebouwd, waarvan 80.000 sociale woningen.

(Belga/RR)

Volgens de daklozenorganisatie is het aantal daklozen met 11 procent gestegen ten opzichte van januari 2014, toen de stad nog 53.615 personen een tijdelijk onderkomen verschafte. Vier vijfde van de daklozen zijn families. Patrick Markee, adjunct-directeur van de Coalitie voor de Daklozen, zegt dat de "historische daklozencrisis" in New York nog verergerd is sinds Bill de Blasio burgemeester werd in januari 2014. Markee wijt de crisis aan het gebrek aan goedkope huisvesting, de besparingen van de vorige burgemeester Michael Bloomberg op programma's die daklozen aan een vaste verblijfplaats helpen, en de moeilijkheden om zijn maatregelen terug te draaien. Dinsdag haalde De Blasio het probleem kort aan in zijn "State of the City Adress", de jaarlijkse toespraak die burgemeesters in de VS geven. Hij zei dat hij voor eind dit jaar het probleem van dakloze oorlogsveteranen wou aanpakken. Hij kondigde ook aan dat hij tienduizend sociale woningen plande voor gepensionneerden die de "normale" huurprijzen in New York niet kunnen betalen. De Blasio focuste in zijn toespraak op het probleem van die hoge huurprijzen, volgens hem een symbool voor de groeiende ongelijkheid. De Blasio wil dat er de komende tien jaar 240.000 nieuwe huizen worden bijgebouwd, waarvan 80.000 sociale woningen.(Belga/RR)