Een passagierstoestel wilde een noodlanding maken op het dichtbevolkte Taiwanese eiland Penghu. Bij de mislukte noodlanding kwamen 47 van de 58 inzittenden om het leven. Dat berichtte het Taiwanese persbureau Central News Agency.

Vlucht GE222, met 54 passagiers en vier bemanningsleden aan boord, was opgestegen van de internationale luchthaven Kaohsiung in het zuiden van Taiwan met als bestemming de Magong-luchthaven in Penghu.

Hevige winden raasden over het eiland omwille van de doortocht van tyfoon Matmo. Volgens de Taiwanese verkeersleiders vatte het toestel vuur nadat het was geland op het einde van een baan.

Minister van Verkeer en Communicatie Yeh Kuang-shih meldde aan het Taiwanese persbureau dat 47 mensen waren omgekomen en de elf overige inzittenden de crash hadden overleefd met verwondingen. 'We moeten nog een zicht krijgen op de hele situatie', zei Yeh aan de pers in Taipeh. Hij zal met een groep onderzoekers naar Penghu vliegen. (Belga/WB)

Een passagierstoestel wilde een noodlanding maken op het dichtbevolkte Taiwanese eiland Penghu. Bij de mislukte noodlanding kwamen 47 van de 58 inzittenden om het leven. Dat berichtte het Taiwanese persbureau Central News Agency. Vlucht GE222, met 54 passagiers en vier bemanningsleden aan boord, was opgestegen van de internationale luchthaven Kaohsiung in het zuiden van Taiwan met als bestemming de Magong-luchthaven in Penghu. Hevige winden raasden over het eiland omwille van de doortocht van tyfoon Matmo. Volgens de Taiwanese verkeersleiders vatte het toestel vuur nadat het was geland op het einde van een baan. Minister van Verkeer en Communicatie Yeh Kuang-shih meldde aan het Taiwanese persbureau dat 47 mensen waren omgekomen en de elf overige inzittenden de crash hadden overleefd met verwondingen. 'We moeten nog een zicht krijgen op de hele situatie', zei Yeh aan de pers in Taipeh. Hij zal met een groep onderzoekers naar Penghu vliegen. (Belga/WB)