De vliegtuigcrash deed zich voor op een autosnelweg nabij de luchthaven van Petrozavodsk, in de Russische autonome deelrepubliek Karelië. Het is niet duidelijk of de piloot een noodlanding probeerde te maken of dat hij zich vergiste door het slecht weer. Volgens de meest recente gegevens waren er niet 48, maar 52 mensen aan boord: 43 passagiers en negen bemanningsleden. De hulpdiensten hebben intussen al 44 doden geteld. Acht gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Sommige van hen zijn er volgens de autoriteiten erg aan toe.

Slachtoffers

Onder de dodelijke slachtoffers zijn acht buitenlanders. Verschillende onder hen droegen de dubbele nationaliteit. Volgens de Russische minister van Noodsituaties zijn onder de slachtoffers een Zweed, een Nederlander, twee Oekraïners en een familie van vier personen met de Amerikaans-Russische nationaliteit.

Ook de Russische internationale scheidsrechter Vladimir Pettaï is één van de slachtoffers. De 38-jarige Pettaï floot sinds 2003 in de Russische eerste klasse en promoveerde vorig jaar tot international. Enkele dagen geleden leidde hij zijn honderdste wedstrijd in de hoogste voetbalafdeling van zijn land tussen Rubin Kazan en Dynamo Moskou.

Zwarte dozen

De twee zwarte dozen van het toestel werden al teruggevonden, aldus Interfax. Het vliegtuig, een TU-A34 van de luchtvaartmaatschappij RussAir, probeerde maandag rond middernacht een noodlanding te maken op een autosnelweg, twee kilometer van de luchthaven.

Volgens de autoriteiten kwam het toestel met een zware schok neer op de rijweg en brak de romp af. Vervolgens vloog het vliegtuig in brand. Het scheelde volgens dezelfde bron weinig of het toestel had huizen in de buurt geraakt. Het toestel vloog tussen Moskou en Petroza. (AFP/EE)

De vliegtuigcrash deed zich voor op een autosnelweg nabij de luchthaven van Petrozavodsk, in de Russische autonome deelrepubliek Karelië. Het is niet duidelijk of de piloot een noodlanding probeerde te maken of dat hij zich vergiste door het slecht weer. Volgens de meest recente gegevens waren er niet 48, maar 52 mensen aan boord: 43 passagiers en negen bemanningsleden. De hulpdiensten hebben intussen al 44 doden geteld. Acht gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Sommige van hen zijn er volgens de autoriteiten erg aan toe. Slachtoffers Onder de dodelijke slachtoffers zijn acht buitenlanders. Verschillende onder hen droegen de dubbele nationaliteit. Volgens de Russische minister van Noodsituaties zijn onder de slachtoffers een Zweed, een Nederlander, twee Oekraïners en een familie van vier personen met de Amerikaans-Russische nationaliteit. Ook de Russische internationale scheidsrechter Vladimir Pettaï is één van de slachtoffers. De 38-jarige Pettaï floot sinds 2003 in de Russische eerste klasse en promoveerde vorig jaar tot international. Enkele dagen geleden leidde hij zijn honderdste wedstrijd in de hoogste voetbalafdeling van zijn land tussen Rubin Kazan en Dynamo Moskou. Zwarte dozen De twee zwarte dozen van het toestel werden al teruggevonden, aldus Interfax. Het vliegtuig, een TU-A34 van de luchtvaartmaatschappij RussAir, probeerde maandag rond middernacht een noodlanding te maken op een autosnelweg, twee kilometer van de luchthaven. Volgens de autoriteiten kwam het toestel met een zware schok neer op de rijweg en brak de romp af. Vervolgens vloog het vliegtuig in brand. Het scheelde volgens dezelfde bron weinig of het toestel had huizen in de buurt geraakt. Het toestel vloog tussen Moskou en Petroza. (AFP/EE)