Nabij de actieve vulkaan Bardarbunga worden steeds zwaardere aardschokken - 4,8 op de schaal van Richter - geregistreerd sinds het begin van de seismische activiteit een week geleden. Volgens het IJslandse meteorologisch instituut zijn die schokken echter geen concrete voorbode van een vulkaanuitbarsting.

In zes uur tijd werden 400 aardbevingen geregistreerd, aldus het instituut. De meteorologen hopen dat ze de komende dagen beter zullen kunnen inschatten of er magma aan de oppervlakte zal komen.

De autoriteiten hebben uit angst voor een vulkaanuitbarsting het gebied ten noorden van Bardarbunga geëvacueerd. De regio is vanwege de Vatnajökull-gletsjer zeer geliefd bij toeristen. (Belga/WB)

Nabij de actieve vulkaan Bardarbunga worden steeds zwaardere aardschokken - 4,8 op de schaal van Richter - geregistreerd sinds het begin van de seismische activiteit een week geleden. Volgens het IJslandse meteorologisch instituut zijn die schokken echter geen concrete voorbode van een vulkaanuitbarsting.In zes uur tijd werden 400 aardbevingen geregistreerd, aldus het instituut. De meteorologen hopen dat ze de komende dagen beter zullen kunnen inschatten of er magma aan de oppervlakte zal komen. De autoriteiten hebben uit angst voor een vulkaanuitbarsting het gebied ten noorden van Bardarbunga geëvacueerd. De regio is vanwege de Vatnajökull-gletsjer zeer geliefd bij toeristen. (Belga/WB)