De explosie gebeurde in de centrale van de National Thermal Power Corporation (NTPC) in de staat Uttar Pradesh. Ongeveer 125 mensen waren er op dat moment aan het werk. De staatspolitie liet weten dat de dodentol woensdagavond was opgelopen tot 16. Verschillende mensen stierven ter plaatse, anderen bezweken aan hun verwondingen onderweg naar het ziekenhuis. De zware brand die uitbrak na de ontploffing, maakte het de reddingswerkers niet makkelijk.

Zowat tachtig mensen hebben brandwonden opgelopen. De meeste slachtoffers zijn arbeiders.

De dodentol kan nog oplopen omdat een tiental slachtoffers nog steeds in kritieke toestand verkeert. Donderdagochtend zoeken reddingswerkers op de site nog naar overlevenden.

Volgens de NTPC was er 'een plots abnormaal geluid' en ontsnapte er gas en stoom, waarna de explosie plaatsvond. Het bedrijf startte een onderzoek en heeft de eenheid gesloten.

De explosie gebeurde in de centrale van de National Thermal Power Corporation (NTPC) in de staat Uttar Pradesh. Ongeveer 125 mensen waren er op dat moment aan het werk. De staatspolitie liet weten dat de dodentol woensdagavond was opgelopen tot 16. Verschillende mensen stierven ter plaatse, anderen bezweken aan hun verwondingen onderweg naar het ziekenhuis. De zware brand die uitbrak na de ontploffing, maakte het de reddingswerkers niet makkelijk.Zowat tachtig mensen hebben brandwonden opgelopen. De meeste slachtoffers zijn arbeiders.De dodentol kan nog oplopen omdat een tiental slachtoffers nog steeds in kritieke toestand verkeert. Donderdagochtend zoeken reddingswerkers op de site nog naar overlevenden.Volgens de NTPC was er 'een plots abnormaal geluid' en ontsnapte er gas en stoom, waarna de explosie plaatsvond. Het bedrijf startte een onderzoek en heeft de eenheid gesloten.