Veel van hen worden verhinderd te vluchten en zijn blootgesteld aan intensieve beschietingen, ook uit de lucht.De door de Koerden geleide Syrische Democratische Krachten (SDF) vallen in het oosten van Syrië het laatste bolwerk van IS aan in het door burgeroorlog geteisterde land.

De SDF-strijders hebben de jihadisten in Baghouz ingesloten op een erg kleine zone. Zowat 30 mensen, grotendeels familieleden van IS-strijders, mochten dinsdag het belegerde gebied verlaten en werden door SDF in een geïmproviseerd kamp buiten Baghouz ondergebracht.

Veel van hen worden verhinderd te vluchten en zijn blootgesteld aan intensieve beschietingen, ook uit de lucht.De door de Koerden geleide Syrische Democratische Krachten (SDF) vallen in het oosten van Syrië het laatste bolwerk van IS aan in het door burgeroorlog geteisterde land. De SDF-strijders hebben de jihadisten in Baghouz ingesloten op een erg kleine zone. Zowat 30 mensen, grotendeels familieleden van IS-strijders, mochten dinsdag het belegerde gebied verlaten en werden door SDF in een geïmproviseerd kamp buiten Baghouz ondergebracht.