De explosie nabij de hoek van Second Avenue en East Seventh Street in New York veroorzaakte een felle brand en korte tijd later de instorting van een gebouw met vijf verdiepingen, huisnummer 121 op Second Avenue. Het vuur sprong over naar de aanpalende building met nummer 123 die ook instortte. Het vuur verspreidde zich verder naar de buildings met nummers 119 en 125, waarvan er een ook op instorten zou staan.

Volgens burgemeester Bill de Blasio was de explosie een gevolg van "gas- en waterwerken" aan nummer 121.

Het vuur verspreidde zich vliegensvlug.

Verblind

Omstanders zagen hoe bewoners zich via de brandladders in veiligheid probeerden te brengen, soms van meters hoog naar beneden sprongen. De dikke, zwarte rook werkte verstikkend en verblindend.

Drie bewoners werden met levensbedreigende brandwonden naar een gespecialiseerd centrum gebracht.

Bij de lichter gewonden zijn er ook brandweerlieden die bevangen werden door rook.

In het gebouw met nummer 123 was het bekende Belgische restaurant Pommes Frites ondergebracht. Volgens Twitterbeelden blijft er van het gebouw niet veel over.

Nog altijd zijn zo'n 250 brandweerlieden in de weer om het vuur te blussen. Af en toe moet de brandweer afstand nemen omdat de hitte te hevig wordt. Een hoge donkere rookpluim is van ver te zien.

Op Twitter verschenen spectaculaire beelden. (AVE/RR)

De explosie nabij de hoek van Second Avenue en East Seventh Street in New York veroorzaakte een felle brand en korte tijd later de instorting van een gebouw met vijf verdiepingen, huisnummer 121 op Second Avenue. Het vuur sprong over naar de aanpalende building met nummer 123 die ook instortte. Het vuur verspreidde zich verder naar de buildings met nummers 119 en 125, waarvan er een ook op instorten zou staan.Volgens burgemeester Bill de Blasio was de explosie een gevolg van "gas- en waterwerken" aan nummer 121.Het vuur verspreidde zich vliegensvlug.Omstanders zagen hoe bewoners zich via de brandladders in veiligheid probeerden te brengen, soms van meters hoog naar beneden sprongen. De dikke, zwarte rook werkte verstikkend en verblindend.Drie bewoners werden met levensbedreigende brandwonden naar een gespecialiseerd centrum gebracht. Bij de lichter gewonden zijn er ook brandweerlieden die bevangen werden door rook.In het gebouw met nummer 123 was het bekende Belgische restaurant Pommes Frites ondergebracht. Volgens Twitterbeelden blijft er van het gebouw niet veel over.Nog altijd zijn zo'n 250 brandweerlieden in de weer om het vuur te blussen. Af en toe moet de brandweer afstand nemen omdat de hitte te hevig wordt. Een hoge donkere rookpluim is van ver te zien.Op Twitter verschenen spectaculaire beelden. (AVE/RR)