14 ouders van kinderen die omkwamen bij de busramp in Sierre, hebben een forensisch onderzoeksbureau ingeschakeld. Ze willen dat de experts het Zwitserse onderzoek naar de oorzaak van de ramp overdoen en nagaan of er sprake is van een wanhoopsdaad door de buschauffeur.

De veertien ouders nemen het niet dat de Zwitserse procureur Olivier Elsig het onderzoek zo goed als afgesloten beschouwt. In februari vroegen ze daarom al om een bijkomend onderzoek naar de tweede gsm van de chauffeur.

Maar nu gaan ze nog een stap verder: ze roepen de hulp in van het Nederlands onafhankelijk forensisch onderzoeksbureau IFS, dat tot de absolute wereldtop behoort op het vlak van DNA-expertise en kennis van medicatie. Dat bericht de Nederlandse krant De Telegraaf en werd aan Het Nieuwsblad bevestigd.

De veertien ouders hebben een brief geschreven aan procureur ­Elsig met het verzoek om bijkomend, onafhankelijk onderzoek te mogen doen.

Het onderzoeksteam wil onder meer DNA-onderzoek doen om de invloed te kunnen inschatten van de medicatie die de chauffeur nam. "Op basis van het soort medicatie dat die chauffeur al twee jaar slikte, ben ik er bijna zeker van dat het om een wanhoopsdaad gaat", zegt Selma Eikelenboom van IFS. "Van deze middelen is wetenschappelijk aangetoond dat ze gebruikers tot zelfmoord, extreme agressie en excessief geweld kunnen aanzetten."

Weduwe buschauffeur betreurt demarche van ouders

Evy Laermans, de weduwe van de chauffeur die aan het stuur zat op het moment van het tragische busongeval in Sierre betreurt de nieuwe wending in het onderzoek naar de oorzaak van de ramp. Dat verklaart de vrouw in een mededeling aan Belga.

"Sommige mensen kunnen zich duidelijk niet neerleggen bij het feit dat ongelukken gebeuren", aldus Laermans. Ze betreurt dat haar man wordt geviseerd en dat de wonde elke keer opnieuw wordt opengereten.

Ook spreekt de weduwe van een kaakslag voor de Zwitserse onderzoekers, "die steeds hun best hebben gedaan om snel en accuraat te werken" en wier "deskundigheid nu blijkbaar in vraag wordt gesteld".

De weduwe voegt er tenslotte aan toe dat ze voorlopig niet verder gecontacteerd wil worden in afwachting van meer duidelijkheid van het parket.(Belga/MI)

14 ouders van kinderen die omkwamen bij de busramp in Sierre, hebben een forensisch onderzoeksbureau ingeschakeld. Ze willen dat de experts het Zwitserse onderzoek naar de oorzaak van de ramp overdoen en nagaan of er sprake is van een wanhoopsdaad door de buschauffeur.De veertien ouders nemen het niet dat de Zwitserse procureur Olivier Elsig het onderzoek zo goed als afgesloten beschouwt. In februari vroegen ze daarom al om een bijkomend onderzoek naar de tweede gsm van de chauffeur. Maar nu gaan ze nog een stap verder: ze roepen de hulp in van het Nederlands onafhankelijk forensisch onderzoeksbureau IFS, dat tot de absolute wereldtop behoort op het vlak van DNA-expertise en kennis van medicatie. Dat bericht de Nederlandse krant De Telegraaf en werd aan Het Nieuwsblad bevestigd. De veertien ouders hebben een brief geschreven aan procureur ­Elsig met het verzoek om bijkomend, onafhankelijk onderzoek te mogen doen. Het onderzoeksteam wil onder meer DNA-onderzoek doen om de invloed te kunnen inschatten van de medicatie die de chauffeur nam. "Op basis van het soort medicatie dat die chauffeur al twee jaar slikte, ben ik er bijna zeker van dat het om een wanhoopsdaad gaat", zegt Selma Eikelenboom van IFS. "Van deze middelen is wetenschappelijk aangetoond dat ze gebruikers tot zelfmoord, extreme agressie en excessief geweld kunnen aanzetten." Weduwe buschauffeur betreurt demarche van oudersEvy Laermans, de weduwe van de chauffeur die aan het stuur zat op het moment van het tragische busongeval in Sierre betreurt de nieuwe wending in het onderzoek naar de oorzaak van de ramp. Dat verklaart de vrouw in een mededeling aan Belga. "Sommige mensen kunnen zich duidelijk niet neerleggen bij het feit dat ongelukken gebeuren", aldus Laermans. Ze betreurt dat haar man wordt geviseerd en dat de wonde elke keer opnieuw wordt opengereten. Ook spreekt de weduwe van een kaakslag voor de Zwitserse onderzoekers, "die steeds hun best hebben gedaan om snel en accuraat te werken" en wier "deskundigheid nu blijkbaar in vraag wordt gesteld". De weduwe voegt er tenslotte aan toe dat ze voorlopig niet verder gecontacteerd wil worden in afwachting van meer duidelijkheid van het parket.(Belga/MI)